Singura localitate din România cu rată de vaccinare de peste 50%. Care este situaţia în restul ţării

Comuna Dumbrăviţa din judeţul Timiş este singura localitate din ţară în care rata de vaccinare împotriva coronavirusului a depăşit 50 la sută. Dintre marile oraşe, pe primul loc la numărul de locuitori care s-au imunizat împotriva COVID-19 este municipiul Cluj-Napoca, unde rata de vaccinare este de 47,19 la sută.

11 oct. 2021, 13:45
Singura localitate din România cu rată de vaccinare de peste 50%. Care este situaţia în restul ţării

Singura localitate din România cu rată de vaccinare de peste 50%. Este vorba despre comuna Dumbrăviţa din judeţul Timiş. Aici rata de acoperire vaccinală este de peste 54 la sută.

Singura localitate din România cu rată de vaccinare de peste 50%. Care este situaţia în restul ţării

CNCAV a transmis, luni, situaţia vaccinării în România pe localităţi, cu datele aferente zilei de 5 octombrie. Dintre localităţile mari, pe primul loc se află municipiul Cluj-Napoca, unde rata de vaccinare este de 47,19%. În Capitală, 38,56% dintre locuitori s-au vaccinat.

Citeşte şi Arafat anunţă că se dă lege pentru vaccinarea obligatorie: „Avem şi de la Ambulanță, şi de la SMURD, şi de la ISU nevaccinaţi”

Iată care sunt primele 10 localităţi privind acoperirea vaccinală

54.50% – comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş; 47.19% – municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj; 47.19% – comuna Rimetea, judeţul Alba; 46.88% – comuna Giroc, judeţul Timiş; 46.70% – comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi; 46.26% – comuna Cârcea, judeţul Dolj; 45.35% – oraşul Borsec, judeţul Harghita; 44.46% – oraşul Otopeni, judeţul Ilfov; 43.54% – comuna Feleacu, judeţul Cluj; 43.27% – comuna Floreşti, judeţul Cluj. 

Rata de vaccinare este calculată la populaţia cu domiciliul în România la 1 ianuarie 2020.  Campania de vaccinre a început în 27 decembrie 2020.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că eşecul campaniei de vaccinare în România ar putea fi explicat prin lupta pierdută pentru combaterea dezinformării.

„Cred că vorbim pe de o parte lucruri care puteau fi făcute în actuala campanie de vaccinare și lucruri care țin de ceea ce se întâmplă la nivelul societății, sunt probleme sistemice pe care foarte greu le putem contracara sau corecta într-un timp scurt de timp. Cred că unde am pierdut lupta este la combaterea dezinformării. Am încercat să avem în mod constant o prezență în pațiul public și să oferim informații de vaccinare, tocmai de aceea săptămânal am organiat conferințe și am răspuns întrebărilor jurnaliștilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță la B1TV.

În ultimele 24 de ore, 35.394 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în România. Dintre acestea,17.051 de persoane au făcut prima doză, 2.998 au făcut rapelul, iar 15.345 doza a treia.

Citeşte şi Medicii cer un LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni şi vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Lista localităţilor cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori. Pe primul loc este localitatea Bragadiru, din judeţul Ilfov

Peste 1.400 de localităţi au rata îmbolnăvirilor de COVID-19 peste 3 la mia de locuitori, pe primul loc fiind localitatea Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu o incidenţă a cazurilor de 18,94 la mie. De altfel, pe primele cinci poziţii ale listei localităţilor cu incidenţa îmbolnăvirilor peste 3 făcută publică luni se află localităţi din Ilfov. Dintre municipii, Bucureştiul are cea mai mare valoare a acestui coeficient, 14,2 la mie, urmat de Timişoara, cu 12,38, Slatina – 11,65, Craiova – 11,09.

Pe ultimele locuri se află localităţi din Braşov, Sibiu, Constanţa, Harghita, Bacău, cu incidenţa îmbolnăvirilor 3,01.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori