Arafat anunţă că se dă lege pentru vaccinarea obligatorie: „Avem şi de la Ambulanță, şi de la SMURD, şi de la ISU nevaccinaţi”

Şeful DSU aminteşte că alte ţări au luat măsuri mult mai dure, până la desfacerea contractului de muncă, pengtru personalul medical care a refuzat vaccinarea, amintind că România acceptă şi alternativa testării.

08 oct. 2021, 21:39
Arafat anunţă că se dă lege pentru vaccinarea obligatorie: „Avem şi de la Ambulanță, şi de la SMURD, şi de la ISU nevaccinaţi”

Raed Arafat a anunțat, vineri seara, că legea vaccinării obligatorii este discutată la Ministerul Sănătății, ea urmând a intra în dezbaterea Parlamentului. Arafat a recunoscut că peste 60% dintre angajații din sănătate sunt nevaccinați, aici intrând și medici, asistente și infirmiere. Multe dintre cadrele medicale nevaccinate sunt și cele care, culmea!, activează în centrele de vaccinare.

Raed Arafat: „Acum este ceasul al 12-lea, cuţitul nu este până la os, a trecut de os”

”Avem și de la Ambulanță, și de la SMURD, și de la ISU nevaccinați. Oricât am vorbit, oricât am sfătuit nu au vrut. Media celor vaccinați este un pic peste cea națională (n.r. un pic peste 30%). E o discuție la Ministerul Sănătății, vrem să introducem vaccinarea obligatorie prin lege, și pentru cadrele IGSU și pentru cei ai aviației, la alternativă cu testele.Au ascultat doar de cei care spuneau de ce să nu se vaccineze. E o chestiune care trebuie prin lege, doar prin lege. Fie se vor vaccina, fie se vor testa.”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Câţi români trebuie să se vaccineze anti-COVID pentru a scăpa de restricţii. Raed Arafat: „Suntem chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor”
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, încă din septembrie, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical. „Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

Sanitas, despre certificatul verde al personalului medical: Domnule Cîţu, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pandemia

”Aţi mai văzut vreodată un general care, în plin război, îşi înjumătăţeste cu bună ştiinţă armata? Dacă nu, aveţi acum ocazia! În plin război epidemiologic, cu localităţi care intră sub cod roşu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîţu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unităţile sanitare publice şi private, sub ameninţarea cu suspendarea şi apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada: fie a vaccinării anti-COVID; fie a trecerii prin boală în ultimele şase luni; fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, costurile testării fiind suportate de angajat”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, ”peste o lună de la publicarea în M.O. a legii, probabil că aproape jumătate dintre angajaţii din sănătate (oameni care ţin să le fie respectat dreptul constituţional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut”.

”Cu alte cuvinte, domnule ”general Cîţu”, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4! Când ştii că ATI-urile sunt pline! Când ştii că nu ai personal medical suficient iar cel existent este hăituit deja de un an şi jumătate de criză sanitară! Când rata de infectare creşte vertiginos de la o zi la alta! Când eşti conştient că partidul tău, aflat la guvernare (partid la care ţi-ai dorit din răsputeri să fii ales preşedinte), tocmai a desfăşurat un congres cu 5000 de oameni prezenţi sub acelaşi acoperiş, sfidând orice lege şi orice bun-simţ”, au mai transmis sindicaliştii.
Aceştia anunţă că vor lupta împotriva proiectului.  ”Sanitas nu se va mulţumi cu declaraţii publice ci îşi asumă să folosească în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege”, a mai transmis Sanitas.

La rândul lor, sindicaliştii TESA din Sănătate cer gratuitatea testelor pentru Covid 19, pentru întreg personalul din sănătate.