Singurul primar USR din judeţul Buzău se aliază cu PNL, dar spune că nu demisionează din partidul lui Drulă pentru a nu-şi pierde mandatul

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, singurul edil USR din judeţul Buzău, se alătură echipei PNL, afirmând însă că nu va semna, deocamdată, adeziunea şi nu va demisiona din formaţiunea din partea căreia a fost ales, pentru a nu îşi pierde mandatul.

31 oct. 2022, 17:04
Singurul primar USR din judeţul Buzău se aliază cu PNL, dar spune că nu demisionează din partidul lui Drulă pentru a nu-şi pierde mandatul

Claudiu Constantin (USR) a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă nu nerăbdare ca, alături de echipa PNL din Consiliul Local, să înceapă să rezolve problemele şi proiectele pe care le are pentru Lopătari şi s-a arătat încântat de această nouă colaborare.

„Încercăm să ne unim forţele pentru a crea o administraţie performantă. Avem destul de multe provocări la orizont în comuna Lopătari şi mă bucur că împreună cu echipa Partidului Naţional Liberal le vom ataca cu incisivitate, aşa cum am început deja. Eu sunt convins că în această mare echipă vom avea şi rezultatele dorite. Oamenii de aici, ca şi în celelalte comune din judeţ, au aşteptări, au nevoi care trebuie acoperite, nevoi pe care noi le ştim foarte bine şi ne propunem ca împreună să le acoperim în cât mai mare măsură. Sunt entuziasmat de această nouă echipă şi sunt convins că interesul nostru comun aici, la Lopătari, va fi indeplinit şi vom avea împreună rezultatele dorite de ambele părţi”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, potrivit News.ro.

El a afirmat că nu va semna încă o adeziune la PNL şi că nici nu îşi va da demisia din formaţiunea pe listele căruia a fost ales pentru a nu-şi pierde mandatul, considerând că are o datorie de onoare faţă de locuitorii comunei Lopătari pentru a transforma comuna într-un loc mai bun.

Citeşte şi: PNL îl reneagă pe Nicuşor Dan. Cristian Buşoi: „Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”

„Începând de astăzi, primarul Claudiu Constantin se alătură echipei Partidului Naţional Liberal Buzău, se alătură proiectului pe care noi îl avem aici, la Lopătari, şi consilierii nostri vor susţine proiectele primarului, proiecte benefice pentru comunitatea locală. Proiectul nostru vizează ca în 2024, în comuna Lopătari să avem primar liberal”, a declarat, la rândul său, Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău.

La rândul său, senatorul liberal Vlad Mircea Pufu a afirmat că această comună a făcut parte din proiectul liberal de la început, având potenţial turistic.

”Orice acţiune politică din admnistraţie, din Primărie, trebuie sa fie armonizată cu Consiliul Local, iar asta să se facă doar în beneficiul locuitorilor. Sunt foarte bucuros pentru că în comuna Lopătari vom încerca să creştem, de acum încolo, şi o organizaţie mult mai puternică, iar domnul primar cu siguranţă va sprijini, aşa cum şi noi îî vom sprijini proiectele dânsului. Totodat,ă vă asigur că toată expertiza pe care noi o avem în zona administrativă o vom pune la dispoziţia lui Claudiu, astfel încât comuna Lopătari, în doi ani, să arate aşa cum merită, iar locuitorii de aici să se bucure de comuna lor pentru că este o comună cu potenţial”, a declarant senatorul liberal Vlad Mircea Pufu.

Citeşte şi: PSD propune preţ unic la energie şi compensarea facturilor în funcţie de venitul familiei, nu de consum – SURSE