Singurul supraviețuitor al tragediei din Italia, un băiețel de cinci ani, care a rămas fără familie, s-a trezit după operație. „Eitan a deschis ochii și a văzut chipul mătușii”

Un băiețel de cinci ani, singurul supraviețuitor al tragediei cu telecabina din Italia, s-a trezit după numeroasele operații la care a fost supus.

26 mai 2021, 23:00
Singurul supraviețuitor al tragediei din Italia, un băiețel de cinci ani, care a rămas fără familie, s-a trezit după operație. „Eitan a deschis ochii și a văzut chipul mătușii”

Copilul a rămas fără părinți, iar când s-a trezit în spital primul chip pe care l-a văzut a fost cel al mătușii.

„Copilul, internat la spitalul Regina Margherita din Torino, a fost extubat și și-a recăpătat cunoștința pentru o clipă. În prezent fiind sedat nu este conștient. Eitan a deschis ochii și a văzut chipul mătușii lui”, au transmis medicii.

„Noaptea a trecut cu bine și se confirmă starea lui stabilă. În ciuda condițiilor critice am reușit să-l extubăm. Ne așteptăm să se poată trezi în următoarele ore. Este cel mai delicat moment”.

Eitan a primit și numeroase mesaje de susținere din partea colegilor de grădiniță care îl așteaptă să se întoarcă la joacă. „Eitan, te iubim și te așteptăm”, „Curaj, micule mare prieten” sunt câteva dintre mesajele acestora. Mai mult, colegii lui, îndrumați de educatoare, i-au făcut un desen superb realizat cu ajutorul unui pictor, în care toți stăteau de mână în cerc, cu mâinile colorate, și îi transmiteau multă putere prietenului lor.

Supraviețuitorul tragediei a fost supus unei operații care a durat cinci ore, medicii depunând toate eforturile posibile pentru a-i repara fracturile.

Eitan este singurul supravieţuitor al tragediei, care se află în prezent la terapie intensivă. Tatăl lui a fost cel care l-a salvat, ţinându-l strâns în braţe și ferindu-l de lovituri. În urma tragediei, au murit inclusiv mama, fratele şi străbunicii săi.

Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia

Printre cei care şi-au găsit sfârşitul duminică, în Italia, se numără un cuplu de tineri care plănuise o întâlnire romantică, o familie care sărbătorea o zi de naştere, dar şi oameni care au ales să se relaxeze la munte.

Silvia avea doar 26 de ani şi absolvise facultatea de Economie şi Managment pe 23 martie. Între timp, reuşise să se angajeze la o parfumerie din Milano. A vrut câteva zile de pauză, aşa că a plănuit împreună cu iubitul ei în vârstă de 29 de ani o escapadă romantică la munte. Cei doi şi-au găsit sfârşitul în telecabina prăbuşită duminică în Italia.

„Tocmai absolvise, a plecat într-o călătorie cu iubitul ei. Am aflat despre accident citind site-urile de știri”, au spus părinţii fetei, potrivit La Repubblica.

Citește și Tată şi fiu, protejaţi de un înger păzitor. Cum a trecut pe lângă moarte un italian și fiul său de 6 ani, înainte ca telecabina să se prăbuşească

Serena Costantino, în vârstă de 27 de ani, și iubitul ei iranian Mohammadreza Shahaisavandi, în vârstă de 23 de ani, sunt alţi doi tineri care şi-au găsit sfârşitul în telecabina prăbuşită în Italia. Serena câştigase o bursă de cercetare la Institutul de Cercetare a Apelor şi se mutase de curând în Verbania, în timp ce iubitul ei îşi continua studiile la Roma. Acesta lucra într-un bar pentru a-şi plăti facultatea.

Angela Vito Gasparro a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere împreună cu soţul său, la munte. Femeia împlinea 40 de ani. Înainte de a urca în telecabina morţii, aceasta i-a trimis un mesaj cumnatei sale.

„Urcăm în telecabină” a fost ultimul mesaj pe care ea l-a trimis cumnatei, la ora 11:00.

Roberta și Angela se cunoaşteau de când erau copii. Amândoi au crescut în Bari și de câțiva ani se mutaseră în provincia Piacenza. El era agent de pază, iar ea medic. În ultima vreme fusese implicată în campania de vaccinare anti-Covid și ajuta pacienții vulnerabili.

Printre victime s-au aflat și trei membri ai unei familii: Vittorio Zorloni, în vârstă de 54 de ani, soția sa Elisabetta Persanini (38 de ani) și fiul lor Mattia (5 ani), din Vedano Olona.

În accident și-au mai pierdut viața Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, care în 2018 se mutase în Pavia pentru a studia medicina, soția lui Tal Peleg, în vârstă de 27 de ani, și fiul lor cel mic, Tom, de doi ani. Împreună cu ei erau și două rude care veniseră în vizită din Israel.

Nu au supraviețuit accidentului nici Itshak Cohen, de 82 de ani, nici soția sa Barbara Cohen Konisky, de 70 de ani.

Citește și TRAGEDIE în Italia! 14 oameni morţi, doi copii răniţi, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit