Singurul supravieţuitor după incendiul de la ATI Piatra Neamţ va fi externat

Singurul supravieţuitor din cei şase pacienţi surprinşi de incendiu în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ şi transferaţi la spitalul suport COVID-19 de la Leţcani va fi externat săptămâna viitoare.

04 dec. 2020, 16:53
Singurul supravieţuitor după incendiul de la ATI Piatra Neamţ va fi externat

Singurul supravieţuitor după incendiul de la ATI

va fi externat. Noul manager al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, vineri, că pacientul are o evoluţie favorabilă şi că va fi externat săptămâna viitoare.

„Va ajunge la familia lui săptămâna viitoare. A fost mutat de la Spitalul mobil Leţcani la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde stă într-o rezervă. Starea lui medicală se îmbunătăţeşte de la o zi la alta”, a declarat medicul Florin Roşu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Altex va dota integral secţia ATI distrusă de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Zece pacienţi au murit în data de 14 noiembrie într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost scoase de cadrele medicale. Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, întrucât secţia ATI de la Piatra Neamţ nu mai putea fi folosită.. Din cei şase pacienţi transferaţi la spitalul suport COVID-19 de la Leţcani, cinci au murit.

Singurul supravieţuitor după incendiul de la ATI Piatra Neamţ va fi externat săptămâna viitoare.

În incendiul de la Piatra Neamţ a fost rănit şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului în secţia ATI.

Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care flăcările au mistuit salonul şi a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

„Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, spunea Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.