Sinucigaşii din Beijing: Mai multe persoane au încercat să îşi ia viaţa ingerând pesticid

Cel puţin zece persoane au încercat să se sinucidă împreună, ingerând pesticid, pe o stradă, la Beijing, scria un ziar chinez miercuri, fără să precizeze motivul acestui gest.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 05:48
Sinucigaşii din Beijing: Mai multe persoane au încercat să îşi ia viaţa ingerând pesticid

Mai multe persoane din acest grup, aparent lucrători la Căile Ferate din China, purtau tricouri inscripţionate „Biroul Căilor Ferate Harbin”. Nu s-a confirmat deocamdată dacă lucrau ca feroviari în acest oraş important, în nord-estul Chinei.

Numeroase vehicule de poliţie şi ambulanţe i-au preluat pe membrii grupului, după ce fiecare dintre ei a înghiţit o doză de pesticid, marţi, a precizat Cotidianul Tineretului din Beijing.

Ziarul nu a precizat în ce stare se aflau aceştia miercuri. Însă unii dintre ei au fost consideraţi suficient de „valizi” cât să fie externaţi din spitalul unde au fost duşi, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituţiei, informează Mediafax.

Ministerul chinez al Căilor Ferate a fost desfiinţat în martie, în urma unei grave coliziuni feroviare în 2011 şi din cauza unor scandaluri de corupţie. Acest lucru a condus la apariţia unor temeri cu privire la reducerea personalului în sector.

China înregistrează una dintre cele mai mari rate a sinuciderii în lume, de 22,23 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit unor date oficiale.