Șoferul autocarului cu români implicat în accidentul din Bulgaria a fost pus sub acuzare. Procurorii cer arestarea bărbatului

Șoferul autocarului românesc care a prvocat, în Bulgaria, un accident soldat cu patru morți a fost pus sub acuzare. Conducătorul auto de origine turcă a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi a fost reţinut.

07 aug. 2022, 19:21

Procurorii bulgari au cerut, de asemenea, și arest preventiv pentru conducătorul auto de teamă că bărbatul, care este cetăţean turc, ar putea părăsi Bulgaria.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că șoferul a condus cu viteză prea mare pe o porțiune de drum dificilă, acesta fiind motivul pentru care a pierdut controlul asupra volanului și s-a izbit de un copac, relatează presa bulgară.

Şoferul secund, care este român, a fost audiat și el. Împotriva lui nu au fost formulate acuzaţii, el având dreotul să revină în ţară.

Citeste si Noi detalii despre pacienţii transferaţi la spitalul Floreasca după accidentul de autocar din Bulgaria. Medicii: „Se mențin în stare gravă, dar sunt stabili”

Șoferul autocarului cu români riscă până la 15 ani de închisoare

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul turc riscă între 3 și 15 ani închisoare.

Reamintim că patru persoane, dintre care trei români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier în care a fost implicat autocarul înmatriculat în România. Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Veliko Tărnovo din Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cei cinci cetățeni români răniți în accident, precum și ceilalți pasageri români ai autocarului au fost aduși sâmbătă în țară.

Românii răniţi se afă internaţi la Spitalul Floreasca şi sunt conştienţi, cooperanţi şi stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Pacienții politraumatizați din accidentul rutier din Bulgaria se mențin în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Dintre cei 5 pacienți:

– 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții;

– 2 sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează”, a transmis conducerea Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca.

Citeste si Doi fraţi din Vrancea au murit înecaţi în timpul unei vacanţe în Bulgaria. „Erau singurii copii ai familiei”