Sirenele au sunat în ziua de Crăciun în Kiev și în toate regiunile Ucrainei. Crește numărul deceselor din Herson

Mai multe alerte aeriene s-au bătutu asupra Ucrainei, chiar în ziua de Crăciun, după ce în regiunea Herson au murit 10 oameni, sâmbătă.

25 dec. 2022, 22:48
Sirenele au sunat în ziua de Crăciun în Kiev și în toate regiunile Ucrainei. Crește numărul deceselor din Herson
Regiunea Herson a fost bombardată în ziua de Crăciun

Sirenele de raid aerian au sunat în dimineața primei zile de Crăciun la Kiev și în toate regiunile Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni după ce, cu o zi în urmă, regiuna Herson a fost ațintită de atacurile ruse.

Pe rețelele sociale au apărut mai multe relatări, neconfirmate, că există posibilitatea să se fi emis alerte de raid aerian după ce au fost ridicate avioane ruse de la sol în Belarus, stat vecin.

Citește și: Atac al Rusiei în centrul oraşului Herson: cel puţin 8 morţi şi 58 de răniţi. Zelenski: „Asta e teroare, este ucidere pentru a-ţi satisface plăcerea”

Sâmbătă, atacurile ruse lansate asupra regiunii ucrainene Herson au au provocat moartea a 10 persoane și rănirea altor 68, conform celui mai nou bilanț, făcut public de șeful administrației militare regionale, Iaroslav Ianușevici, pe contul său de Telegram.

„Până acum, știm de 68 de persoane rănite după atacul ocupanților ruși în regiunea Herson. Armata rusă a ucis 10 persoane”, a transmis acesta. Totodată, le-a cerut locuitorilor din zonele cele mai afectate de bombardamente să părăsească regiunea și să se îndrepte în zonele mai îndepărtate de front.

Citește și: Moldova, ameninţată de Rusia că va avea soarta Ucrainei. Prima reacţie de la Chişinău

Într-un bilanț peliminar, autoritățile ucrainene au anunțat rănirea a 50 de persoane și moarea a cinci oameni, relatează digi24.ro.

Orașul Herson a fost eliberat la 11 noiembrie de trupele ucrainene, dar o parte din regiune rămâne sub controlul armatei ruse,