Sirenele de război sună în toată Ucraina. Anunţul Pentagonului despre luptele din Donbas

Joi seară, în majoritatea oraşelor mari din Ucraina s-au auzit alarmele de război. Rusia şi-a intensificat bombardamentele înainte de parada de pe 9 Mai.

05 mai 2022, 23:18
Sirenele de război sună în toată Ucraina. Anunţul Pentagonului despre luptele din Donbas

Forțele rusești au făcut „unele mici progrese, în special în partea de nord a regiunii Donbas”, din Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de CNN.

Aceste „mici progrese” nu sunt progresele pe care SUA consideră că forțele ruse „se așteptau să le facă în acest moment”, în regiune, a adăugat Kirby.

Vladimir Putin, declaraţii-bombă despre invadarea Ucrainei. Ce le-a transmis oligarhilor înainte de a decide atacul
„În regiunea Donbas, am evalua în continuare că ucrainenii opun o rezistență foarte dură. Și că rușii nu au făcut progresele pe care credem că se așteptau să le facă în acest moment. Asta nu înseamnă că nu au făcut niciun progres”, a spus el.

Exploziile de noaptea trecută din Kramatorsk au rănit 25 de persoane: Blocuri și magazine au fost DISTRUSE

Cel puțin 25 de persoane au fost rănite într-o serie de explozii peste noapte în orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei.

Oficialii locali au declarat că șase civili au fost grav răniți. Exploziile – cel puțin unele despre care se crede că sunt rezultatul unor lovituri aeriene – au deteriorat blocuri de apartamente și magazine într-un cartier rezidențial al orașului.

Un atac aerian părea să fi distrus o centrală locală de apă caldă înconjurată de blocuri de apartamente, lăsând un crater uriaș de aproximativ patru metri adâncime și daune pe scară largă la zeci de case rezidențiale.

Imaginile care fac înconjurul lumii. Pachet cu ulei, hrişcă şi zahăr pentru un soldat infirm de pe frontul din Ucraina
Într-o scurtă declarație, administrația militară a regiunii Donestsk a declarat că nouă case și o școală au fost, de asemenea, avariate semnificativ.

În urmă cu mai puțin de o lună, cel puțin 50 de oameni au fost uciși când o rachetă a lovit gara orașului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia de o „crimă de război monstruoasă” la vremea respectivă.

La câteva ore de la atacurile de aseară, lucrătorii consiliului erau ocupați să curețe molozul de pe străzile din Kramatorsk, în timp ce excavatorii au îndepărtat blocuri de beton care au fost distruse într-o singură explozie.