Siria: Exod în masă al civililor din Al-Safira

Organizaţia neguvernamentală "Medici fără Frontiere" a semnalat vineri un exod în masă al civililor din districtul Al-Safira, provincia siriană Alep, "unde bombardamentele sunt intense din 8 octombrie".

25 oct. 2013, 11:39
Siria: Exod în masă al civililor din Al-Safira

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, aproximativ 130.000 de persoane au fugit iar „ajutorul umanitar este insuficient faţă de amploarea nevoilor acestora”. Luptele, bombardamentele şi raidurile aeriene din Siria au lăsat în urmă 76 de morţi şi 450 de răniţi în ultimele cinci zile, în întregul district, potrivit Agerpres.

„Aceste atacuri extrem de violente au împins populaţia – care fugise deja de război – spre un nou exod”, a spus Marie-Noëlle Rodrigue, director în cadrul organizaţiei, citată în comunicat.

Potrivit acesteia, „aproximativ 130.000 de persoane, adică aproape toţi civilii care trăiau în oraşul Al-Safira sau în tabere din împrejurimi, au fugit spre nord şi ajung în zone care găzduiesc deja un mare număr de refugiaţi”.

În oraşul Manbij din Siria, aproape 200.000 de persoane refugiate erau deja înregistrate de Crucea Roşie înainte de acest nou aflux, iar „capacităţile de primire sunt saturate”, adaugă comunicatul.

„Naţiunile Unite şi ţările care au o influenţă în acest conflict trebuie să arate aceeaşi hotărâre de a rezolva problema ajutorului umanitar ca în cazul armelor chimice”, afirmă Mego Terzian, preşedinte al organizaţiei.