Siria: Raid al coaliţiei asupra unui centru de refugiaţi soldat cu cel puţin 33 de morţi

Publicat: Miercuri, 22 Martie 2017 11:20 // Actualizat: Miercuri, 22 Martie 2017 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Cel puțin 33 de civili au fost uciși în Siria, într-un raid aerian întreprins de coaliția internațională antijihadistă sub comandamentul SUA asupra unei școli ce servește ca centru pentru refugiați, a anunțat miercuri organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit OSDO, atacul a avut loc marți la sud de Al-Mansoura, oraș aflat în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în provincia Raqqa.

"Putem confirma că 33 de persoane au fost ucise. Este vorba de strămutați din Raqqa, Alep și Homs", a declarat directorul organizației, Rami Abdel Rahman. "Operațiunile pentru scoaterea trupurilor de sub dărâmături continuă. Doar două persoane au fost scoase în viață", a adăugat el.

Organizația non-guvernamentală, cu sediul în Marea Britanie dar care beneficiază de o amplă rețea de surse de informații și medicale în Siria, a subliniat totodată că poate determina cine a întreprins raidurile după tipul de aparate militare, localizarea lor și munițiilor folosite, informează Agerpres.

Citeşte şi Un nou atac la Damasc: Jihadiştii şi insurgenţii au luat cu asalt capitala siriană

"Raqqa și Being Slaughtered Silently", un grup militant ce publică informații din Raqqa, a informat de asemenea cu privire la aceste raiduri. "Școala care a fost vizată găzduia în jur de 50 de familii de refugiați", a precizat el.  Raqqa este fieful din Siria al jihadiștilor din SI, care dețin de asemenea controlul asupra unei bune părți din provincia cu același nume.

Forțele Democrate Siriene (FDS), o alianță arabo-kurdă susținută de coaliția internațională, desfășoară în prezent o ofensivă pentru recucerirea Raqqa.

Coaliția internațională, care desfășoară de asemenea lovituri împotriva jihadiștilor în Irak, a recunoscut la începutul lui martie că a cauzat moartea a cel puțin 220 de civili în cele două țări, de la începutul lui 2014. Unii observatori au făcut referire la un bilanț și mai grav.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H