Siria: Raid al coaliţiei asupra unui centru de refugiaţi soldat cu cel puţin 33 de morţi

Cel puțin 33 de civili au fost uciși în Siria, într-un raid aerian întreprins de coaliția internațională antijihadistă sub comandamentul SUA asupra unei școli ce servește ca centru pentru refugiați, a anunțat miercuri organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

22 mart. 2017, 09:20
Siria: Raid al coaliţiei asupra unui centru de refugiaţi soldat cu cel puţin 33 de morţi

Potrivit OSDO, atacul a avut loc marți la sud de Al-Mansoura, oraș aflat în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în provincia Raqqa.

„Putem confirma că 33 de persoane au fost ucise. Este vorba de strămutați din Raqqa, Alep și Homs”, a declarat directorul organizației, Rami Abdel Rahman. „Operațiunile pentru scoaterea trupurilor de sub dărâmături continuă. Doar două persoane au fost scoase în viață”, a adăugat el.

Organizația non-guvernamentală, cu sediul în Marea Britanie dar care beneficiază de o amplă rețea de surse de informații și medicale în Siria, a subliniat totodată că poate determina cine a întreprins raidurile după tipul de aparate militare, localizarea lor și munițiilor folosite, informează Agerpres.

Citeşte şi Un nou atac la Damasc: Jihadiştii şi insurgenţii au luat cu asalt capitala siriană

„Raqqa și Being Slaughtered Silently”, un grup militant ce publică informații din Raqqa, a informat de asemenea cu privire la aceste raiduri. „Școala care a fost vizată găzduia în jur de 50 de familii de refugiați”, a precizat el.  Raqqa este fieful din Siria al jihadiștilor din SI, care dețin de asemenea controlul asupra unei bune părți din provincia cu același nume.

Forțele Democrate Siriene (FDS), o alianță arabo-kurdă susținută de coaliția internațională, desfășoară în prezent o ofensivă pentru recucerirea Raqqa.

Coaliția internațională, care desfășoară de asemenea lovituri împotriva jihadiștilor în Irak, a recunoscut la începutul lui martie că a cauzat moartea a cel puțin 220 de civili în cele două țări, de la începutul lui 2014. Unii observatori au făcut referire la un bilanț și mai grav.