Siria: Un general şi opt soldaţi au murit în explozia unui tunel subteran

Un general sirian și opt soldați au fost uciși marți seară de o explozie produsă într-un tunel subteran din apropiere de Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

RomaniaTV.net
18 ian. 2017, 03:43
Siria: Un general şi opt soldaţi au murit în explozia unui tunel subteran

Potrivit OSDO, rebelii au pus explozivi într-un tunel din orașul Harasta, la nord-est de Damasc. „Explozia a omorât un ofițer cu gradul de general și alți opt membri ai forțelor și a făcut mai mulți răniți”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Explozia a lovit sediul serviciului de transport auto din oraș unde se afla grupul de militari.

„Clădirea s-a prăbușit și mai sunt 15 persoane despre care nu știm nimic”, a mai declarat Rami Abdel Rahman, subliniind că bilanțul se poate înrăutăți, unii răniți fiind în stare gravă.

Agenția de stat siriană SANA nu a menționat explozia marți seară.

Regiunea Ghouta de Est unde se află orașul Harasta a fost mult timp un bastion forte al facțiunilor rebele, în special al puternicei coaliții Jaysh al-Islam.

Forțele guvernamentale au înaintat semnificativ în această zonă, în pofida armistițiului în vigoare de la 30 decembrie în întreaga țară.

Peste 310.000 de persoane și-au pierdut viața în Siria de la declanșarea conflictului, în martie 2011, odată cu represiunea manifestațiilor antiguvernamentale.