Sirieni duşi la spital după ce au călătorit ascunşi într-un TIR pentru a ieşi din ţară

Patru migranţi sirieni au fost descoperiţi ascunşi în remorca unui TIR în timp ce încercau să treacă graniţa spre Ungaria, în noaptea de duminică spre luni, doi fiind transportaţi la spital din cauza deshidratării.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 11:43
Sirieni duşi la spital după ce au călătorit ascunşi într-un TIR pentru a ieşi din ţară

Politiştii de frontieră de la Vărşand au verificat un TIR condus de un cetăţean bulgar care transporta din Turcia în Cehia piese din aluminiu, în remorcă fiind găsiţi ascunşi patru bărbaţi.

Aceştia sunt din Siria şi au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, iar doi dintre ei au fost transportaţi la spital, din cauza condiţiilor în care au călătorit câteva zile.

„Doi dintre migranţi erau în stare avansată de deshidratare, probabil pentru că au călătorit în condiţii neprielnice câteva zile la rând. Au fost duşi la spital, unde au primit tratament perfuzabil”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu.

Conform sursei citate, cei doi sirieni au fost stabilizaţi şi externaţi, luni dimineaţă, fiind duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, acolo fiind şi ceilalţi doi bărbaţi.

Sirienii vor fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să se stabilească dacă şoferul bulgar a fost complice la comiterea infracţiunii.