Siropul care te scapă de răceală. Îl poți prepara acasă foarte ușor, ai nevoie de doar trei ingrediente. Rețeta – minune a Lidiei Fecioru

Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, tot mai mulți oameni răcesc. Sunt o mulțime de trucuri pentru a scăpa de răceli, iar unul dintre ele e legat de un sirop de tuse făcut chiar acasă.

11 oct. 2022, 20:23
Siropul care te scapă de răceală. Îl poți prepara acasă foarte ușor, ai nevoie de doar trei ingrediente. Rețeta – minune a Lidiei Fecioru

Există un sirop de tuse pe care nu îl găsești în farmacii, ci îl poți prepara foarte ușor acasă, folosind ingrediente naturale și care se găsesc oriunde. E extrem de benefic pentru momentele în care tusea nu îți dă pace.

Lidia Fecioru a explicat pas cu pas cum se prepară acest sirop. Este pe bază de miere și poate fi luat la tusea uscată, tusea productivă sau chiar când suferi de tuse iritativă.

Reţetă de sirop de tuse natural cu miere

  • o ceaşcă cu miere naturală
  • o jumătate de ceaşcă cu ulei de măsline extra virgin
  • 3 lămai stoarse (suc)

Preparare sirop de tuse natural

  1. Se toarnă sucul de lămâie şi uleiul de măsline într-o cratiţă mica şi se pune la foc mediu. Eliminaţi de pe foc când începe să clocotească.
  2. Se adaugă miere şi se amestecă bine.
  3. Aşteptaţi să se răceasca şi puneţi apoi siropul într-un borcan.

Vitamina C din lămâie contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ şi la reducerea oboselii şi extenuării.

Mierea are o acţiune protectoare şi, în consecinţă, calmantă asupra căilor respiratorii superioare.

Ceaiul – minune din ace de pin care alungă răceala definitiv

Cum spuneam, sunt o mulțime de trucuri care vă scapă de răceală. Dacă nu vrei să apelezi la rețeta siropului de mai sus, poți încerca un ceai care, pe lângă faptul că alungă răceala, și echilibrează tensiunea arterială.

„Ceaiul de ace de pin este foarte bun pentru tensiunea arterială. Ne putem face o perniţă de ace de pin pe care să o punem la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, să o încălzim pentru 20-30 de secunde, şi să ne punem comprese când suntem răciţi, la gât, la sinusuri. Îndeosebi, ceaiul de ace de pin este bun pentru tensiunea arterială. Acele de pin trebuie tăiate mai mărunt, se pun cinci linguri de ace de pin, se pun două linguri de măceşe, măcinate, şi o lingură de coajă de ceapă.

Se toarnă un litru de apă, se fierbe la foc mic zece minute, trecem prin sită sau printr-un tifon, iar peste cantitatea de ceai mai turnăm apă clocotită până ajungem la un litru. Această cantitate o împărţim în două, câte 500 de mililitri, şi apoi bem două zile. Pentru două zile ne ajunge. Cura de tratament este cam de patru luni, iar apoi se bea doar la nevoie”, a explicat Lidia Fecioru la Antena3.