Sistemul de facturare electronică, lansat în curând printr-un program pilot în România. Anunţul Ministerului de Finanţe

Ministerul Finanţelor va implementa în perioada următoare în cadrul unui program pilot un sistem de facturare electronică. Se numeşte E-factură şi va permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor emise de agenţii economici în relaţia cu instituţiile statului.

29 sept. 2021, 18:01
Sistemul de facturare electronică, lansat în curând printr-un program pilot în România. Anunţul Ministerului de Finanţe

Lucian Heiuş, secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a vorbit, miercuri, despre cum va fi introdus sistemul de facturare electronică în România.

„Dincolo de problemele cauzate de criza sanitară, cercetările arată că 30% dintre IMM-uri consideră că mediul de afaceri este favorabil, una dintre marile probleme fiind birocraţia. Această perioadă ne-a oferit un bun prilej pentru a impune noi metode de lucru în diverse zone ale administraţiei centrale şi locale.

IMM-urile dispun acum de mai multe mijloace electronice de interacţiune cu autorităţile şi vom continua să consolidăm digitalizarea administraţiei pentru a elimina celebrele cozi la ghişee.

Astfel că, în perioada imediat următoare, Ministerul Finanţelor va implementa în cadrul unui program pilot un sistem de facturare electronică, care va permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor emise de agenţii economici în relaţia cu instituţiile statului, proiectul e-factură”, a explicat Lucian Heiuş, cu ocazia lansării lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Consilierul lui Florin Cîţu pentru digitalizare dezvăluie de când şi cum va funcţiona platforma E-facturare. E dezvoltată de la zero de stat şi va fi folosită gratuit. „Absolut toate facturile emise în România vor fi înregistrate în acest sistem”

Vorbind despre sistemul de facturare electronică, oficialul din cadrul Ministerului de FInanţe a afirmat că nu doar nivelul impozitelor este esenţial pentru anumite afaceri, ci şi dificultatea de a le plăti, precum şi timpul consumat în „hăţişul birocratic”.

„Dumneavoastră trebuie să alocaţi mai puţină energie şi mai puţin timp şi mai puţini bani, bineînţeles, în interacţiunea cu statul, pentru a putea dedica toate aceste resurse afacerilor pe care le conduceţi. Sunt convins că reducerea birocraţiei şi stimularea interacţiunii digitale cu administraţia vor genera efecte cu adevărat benefice şi vă vor demonstra preocuparea permanentă a Guvernului pentru problemele cu care vă confruntaţi.

Nu doar nivelul impozitelor este un element esenţial pentru anumite afaceri, ci şi/sau mai degrabă dificultatea de a le plăti şi timpul consumat în hăţişul birocratic. În calitate de întreprinzători, asiguraţi peste 1,3 milioane de angajaţi şi aveţi o cifră de afaceri totală de peste 150 de miliarde de euro. Vă asigur că vocea dumneavoastră, a oamenilor de afaceri din România, este ascultată şi i se acordă atenţia cuvenită în cadrul Ministerului Finanţelor”, le-a spus Heiuş oamenilor de afaceri.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat miercuri, online, cea de-a 19-a ediţie a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Cum se încearcă ascunderea “tunului” E-facturare pe care îl pregătește Florin Cîțu! Ministerul de Finanţe minte şi contrazice ADR că ar fi lucrat cu specialiștii lor! Bâlbe şi fumigene pentru a nu dezvălui cine a făcut de fapt aplicaţia şi cine sunt adevărații beneficiari!