Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a DEFECTAT. Anunţ oficial al CNAS

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că sistemul electronic pentru cardurile de sănătate s-a blocat vineri dimineaţă. Defecţiunea a fost remediată după câteva ore, timp în care cardurile au putut fi folosite offline.

RomaniaTV.net
18 sept. 2015, 11:03
Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a DEFECTAT. Anunţ oficial al CNAS

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat vineri dimineață, însă acest lucru nu ar fi trebuit să afecteze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase, anunţase că există norme de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. „Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore”, a explicat Tănase.

Citeşte şi Cardul de sănătate, OBLIGATORIU de la 1 septembrie. La ce îţi foloseşte şi ce rişti dacă nu îl ai

Ea a precizat că acest lucru trebuie respectat de toți furnizorii aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări.

„În cazul în care mai sunt furnizori care nu își reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pașii care sunt de urmat în această situație. Important este ca pacienții să nu aibă de suferit în astfel de situații”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

Sistemul electronic al cardului de sănătate a fost deblocat după câteva ore.


loading...
Partenerii noștri