Sişu intervine în scandalul din fotbal: „Je suis Colțescu”

Sişu intervine în scandalul din fotbal şi îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu, arbitrul acuzat ca a folosit un termenul rasist "negro" in privinta secundului turcilor, Pierre Webo.

09 dec. 2020, 14:25
Sişu intervine în scandalul din fotbal: „Je suis Colțescu”

Sişu intervine în scandalul din fotbal. Cântăreţul îi ia apărarea arbitrului Sebastian Colețescu şi spune că românul nu este vinovat pentru faptul că ar fi folosit cuvântul „negru”.

Citeşte şi Colţescu se scuză după scandalul provocat în Champions League. Reacţia ministrului Sporturilor

Sişu: „Sa nu iti ceri scuze Coltescule”

Mai mult, Sişu îl îndeamnă pe Colțescu să nu-și ceară scuze.

„Sa nu iti ceri scuze Coltescule, ca nu ai de ce. #jesuiscoltescu”, a spus Sișu Tudor pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Sebastian Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Ovidiu Haţegan, arbitrul central, să intervină pentru a-l calma pe Webo, care fusese prea vehement la o decizie a acestuia. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „tipul ăla negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Incidentul a stârnit inclusiv reacții politice și diplomatice. Însuși preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat marți seara pe Twitter.

O legendă a lui Liverpool îî ia apărarea lui Sebastian Colțescu

John Barnes, fostul mare mijlocas al lui Liverpool, i-a luat, in mod suprinzator, apararea lui Sebastian Coltescu, dupa ce arbitrul roman a declansat un scandal la meciul PSG – Istanbul BB, din Champions League.

Barnes, unul dintre cei mai cunoscuti fotbalisti de culoare ai anilor ’80 si ’90, a scris pe retele de socializare ca acest caz este unul alimentat artificial si ca nu vede un act grav de exprimare rasista in atentionarea lui Coltescu.

„Daca ar fi o singura persoana alba intr-o camera sau intr-un grup… Cum altfel ai descrie acea singura persoana alba sau neagra din acel grup? Demba Ba a spus ca, daca ar fi fost alb, nu ar fi spus sa se duca la tipul alb… Daca ar fi 5 antrenori negri si 1 antrenor alb… el ar fi spus ‘cel alb’… Ce altceva ar fi trebuit sa spuna? Si chiar daca a spus ‘negro’… Daca acesta este cuvantul in limba romana pentru om de culoare… Ce este gresit in exprimarea sa?”, a scris acesta.