Site-ul MAI din Belarus spart de hackeri! Lukaşenko a fost dat în urmărire internaţională pentru crime de război FOTO

Site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Belarus a fost spart de hackerik, aceştia spamându-l cu informaţia că președintele Aleksandr Lukașenko și ministrul de interne Iuri Karaev ar fi anunțați în căutare internațională pentru "crime de război". Capturi de ecran cu aceste informații au apărut pe site-urile de știri Nasha Niva și Belsat.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 14:16
Site-ul MAI din Belarus spart de hackeri! Lukaşenko a fost dat în urmărire internaţională pentru crime de război FOTO

Pe site-ul Ministerului de interne al Belarus scrie că Lukașenko și Karaev sunt acuzați de „crime de război împotriva poporului belarus”. Lukașenko fiind acuzat și de „uzurparea puterii de stat”. 

Citeşte şi: O străbunică de 73 de ani este eroina protestelor din Belarus. Imaginile în care sfidează poliţiştii fac înconjurul lumii

Mai mult, o zi mai devreme a fost piratat și site-ul biroului președintelui Belarusului. Pe pagina principală a apărut un steagul alb-roşu-alb, steagul Belarusului la începutul anilor 1990, și fotografii cu șeful departamentului Viktor Șeiman, deghizat în artistul rus Verka Serduchka.  Site-ul instituției nu a funcţionat o perioadă de timp de la aflarea veştii.

Belarus se confruntă de trei săptămâni cu cele mai mari proteste din istoria țării, zeci de mii de oameni protestând la Minsk împotriva lui Aleksandr Lukașenko, pe care îl acuză că a câștigat fraudulos alegerile prezidențiale de pe 9 august.