Site-ul Marks & Spencer, suspendat temporar după ce clienţii vedeau datele altor persoane

Retailerul britanic Marks & Spencer (M & S) și-a suspendat temporar site-ul marți după ce unii clienți au semnalat că au putut vedea datele de contact ale altor persoane atunci când s-au logat pe site-ul companiei.

28 oct. 2015, 12:47
Site-ul Marks & Spencer, suspendat temporar după ce clienţii vedeau datele altor persoane

Miercuri, M & S a declarat că informațiile nu au apărut ca urmare a unui atac al unei părți terțe și nu au fost expuse sau extrase datele financiare ale clienților, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATAC CIBERNETIC la o instituţie publică din România. 15.000 de angajaţi, în pericol să rămână fără salarii

Din cauza unei probleme tehnice ne-am suspendat temporar site-ul pentru o perioadă de timp aseară„, a indicat într-o declarație cunoscutul retailer britanic.

Un purtător de cuvânt al M & S a declarat că site-ul a fost suspendat începând cu aproximativ 18:30 GMT, însă a putut fi consultat din nou începând cu ora 21.00 GMT. La începutul acestei luni M & S a lansat un nou club de membri și o schemă de carduri intulată „Sparks”, care solicită clienților înregistrarea online. Problemele tehnice apărute pe site-ul M & S intervin după ce săptămâna trecută firma britanică de telecomunicații TalkTalk a suferit un atac cibernetic major.

Citeşte şi SRI: Nivelul ameninţării cibernetice creşte de la an la an. Creşterea este una semnificativă şi calitativă