Situația prin care a trecut un patron român, după ce a angajat un imigrant din Asia: „M-a sunat că moare de foame”

Un patron român a rămas fără muncitori, după ce a decis să angajeze imigranți pe care i-a adus din Asia.

03 mart. 2023, 09:52
Situația prin care a trecut un patron român, după ce a angajat un imigrant din Asia: „M-a sunat că moare de foame”
Ce a pățit un patron după ce a adus muncitori din Asia

Un patron român a avut parte de o experiență nefericită, după ce a adus un muncitor din Asia. În ultimii ani, România a devenit tărâmul unde migranții își găsesc un loc de muncă cu ușurință. Însă, nu toți angajatorii care au apelat la forță de muncă din țările defavorizate din punct de vedere economic au avut succes.

Pentru că nu au reușit să angajeze români, angajatorii au apelat la muncitori străini. Acest lucru se întâmplă în multe dintre statele europene.

În mall-urile, restaurantele și alte incinte de la noi, imigranții și-au făcut loc cu ușurință. Majoritatea sunt originari din Asia, iar salariul din România este foarte atractiv pentru ei.

Citește și: FOTO: Mare umilință. Cum au ajuns muncitorii din Sri Lanka să fie tratați de un patron român: „Condiții de sclavagism” în 2023

Patronii care vor forță de muncă din străinătate suportă un cost de aproximativ 700 de euro, iar mai apoi, muncitorii primesc un salariu de 500 de euro, la care se adaugă mâncarea și cazarea.

Există și persoane care folosesc această oprtunitate pentru a trece granițele și a ajunge în Uniunea Europeană. Unii stau în România pentru numai câteva luni, apoi își caută de muncă în țări mult mai bogate.

Experiența unui patron român păcălit de migranți

Un patron român nici nu i-a văzut pe cei pe care îi angajase, chiar dacă plătise pentru transportul lor. Ajunși în București, cetățenii străini au profitat de ocazie și s-au urcat într-un alt avion care avea să-i ducă într-o altă țară din UE, unde ar primi salarii mai mari.

Citește și: Doi români, arestaţi pe o autostradă din Bulgaria. Sunt suspectaţi că transportau migranţi ilegali în UE

După mai multe luni, au apelat la același angajator pentru a-i ajuta.

„Eu acum am adus chiar oameni în luna decembrie, trebuia să vină pentru mine personal 15 oameni. Din aeroport, din București, au fugit. Deci nu au apucat să ajungă la mine la fabrică, dim aeroport. Am un angajat care a fugit acum o lună singur, din Italia m-a sunat ca să-l iau înapoi la lucru, că moare de foame pe stradă”, a declarat Al Dabeek Kamal, patron cu afaceri în România, pentru Știrile Pro TV.