Situaţie bizară pentru Gigi Becali. Un român stabilit în Germania susține că el deține marca „Becali”

Gigi Becali are un proce pe rol cu MApN, pentru marca Steaua, iar acum a aflat că nu deţine nici măcar brandul care îi poartă numele! Ovidiu Christian Altmann, un român stabilit de mulți ani în Germania, susține că marca Becali îi aparține și că are drept exclusiv de folosință și în România.

08 aug. 2022, 11:58
Situaţie bizară pentru Gigi Becali. Un român stabilit în Germania susține că el deține marca „Becali”
Un român stabilit în Germania susține că el deține marca "Becali"

Situaţie bizară pentru Gigi Becali. Patronul celor de la FCSN a inaugrat în iunie 2022 hotelul de 5 stele din stațiunea Venus și care se numește „Becali Hotel Venus”, pentru care a plătit 6,8 milioane de euro la licitație, în 2019. Stabiliemntul îi aparţinea lui Ioan Niculae, omologul său de la Astra, iar de renovare s-au ocupat fiica lui Gigi Becali, Teodora, și soțul acesteia Mihai Mincu.

Ovidiu Christian Altmann susține însă că marca Becali îi aparține lui și că are drept exclusiv de folosință și pe piaţa din România. „Am văzut că dânsul și-a inaugurat un hotel în Venus, care poartă numele Becali Hotel. Ceva s-a întâmplat, pentru că nu are acest drept. Nu știu cum a reușit, deoarece eu dețin această marcă din 2006, este înregistrată în Germania, pe când România nu era în UE. De la aderarea României la UE, în anul 2007, eu am dreptul și peste România cu acest brand”, a declarat Ovidiu Christian Altmann pentru Cancan.

Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare. Câţi bani a plătit latifundiarul din Pipera

„În România, în Germania și cred că și în alte țări din UE, nu ai voie să-ți înregistrezi numele de familie ca brand. De exemplu, Boris Becker, fostul mare jucător de tenis, nici el nu poate să facă asta în Germania. În altă țară ar putea, da, fără probleme. Domnul Becali a încercat să-și înregistreze numele de familie, dar cererea i-a fost respinsă de OSIM România. La o întâlnire la „Ambiance”, cu mai mulți oameni, printre care și Lucian Becali, am aflat de această problemă și atunci am venit eu cu propunerea”, a mai spus Ovidiu Christian Altmann.

Cât costă cazarea la hotelul de la mare al lui Gigi Becali. Pentru o noapte trebuie să achiţi cât un salariu şi jumătate!

Acesta susține că vrea să se întâlnească cu Gigi Becali pentru a rezolva situația: „Să fie clar, eu nu vreau o anumită sumă, nu vreau, spre exemplu, cinci milioane de euro pe brand. Vreau o întâlnire și să ajungem la un acord. Da, bine, dacă dorește să cumpere marca definitiv, putem negocia. Dar nu am reușit să mă întâlnesc cu el până acum, deși am încercat. Au fost persoane care mi-au spus că mă pot duce la el, dar mi s-au cerut 3.000, chiar și 5.000 de euro. Cum să le dau bani? Apoi am fost chemat la un meci Steaua – Dinamo din Cupa României. Echipa dânsului a pierdut, a dat Torje gol, după meci era super-nervos și nu ne-am mai întâlnit. Am fost a doua zi la dânsul la Palat, dar nu l-am găsit. În cele din urmă, Gigi Becali a făcut, totuși, ceva și a înregistrat marca la OSIM, dar după mine. Cred că nu este OK. Am avut și un schimb de email-uri cu Cabinetul Oproiu, care l-a reprezentat în acea perioadă, și, la scurt timp, am primit o înștiințare că nu-l mai reprezintă pe domnul Becali. Mi se pare ceva în neregulă și am să încerc să contactez un Cabinet de Avocatură din România pentru a clarifica această problemă”.