Situaţie catastrofală la New York. Au murit aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 conectaţi la ventilatoare

Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane scoate în evidenţă cifre îngrijorătoare. 20% dintre pacienţii cu coronavirus trataţi la Northwell Health, cel mai mare furnizor de servicii de sănătate și angajator privat al statului New York, au murit. De asemenea, procentul decedaţilor aflaţi sub ventilare este de 88%.

23 apr. 2020, 08:31
Situaţie catastrofală la New York. Au murit aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 conectaţi la ventilatoare

La această rată de 88% a deceselor celor conectaţi la ventilatoare se adaugă o statistică mai dramatică publicată în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane. La persoanele de peste 65 de ani puse sub ventilaţie rata deceselor este de 97%.

Potrivit studiului, aproximativ 12% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au avut nevoie de aparate de ventilaţie, iar 94% dintre cei spitalizaţi aveau şi alte afecţiuni decât infecţia cu COVID-19. Astfel, s-a descoperit că 57% dintre ei aveau hipertensiune arterială, 42% erau obezi, iar un procent de 34% suferea de diabet.

Citeşte şi Marea Britanie a început testarea pe oameni a vaccinului împotriva COVID-19. Germania a aprobat şi ea testele

De asemenea, potrivit studiului preluat de CNN, incidenţa morţilor este mai mare în rândul bărbaţilor decât al femeilor, însă este de remarcat că nu a murit nicio persoană sub 18 ani. Alte date relevă că aproximativ o treime dintre pacienți au ajuns la spital cu febră, în timp ce 17% aveau respiraţie accelerată, iar alţi 30% aveau nevoie de oxigen suplimentar pentru a respira.

În medie, pacienţii au fost externaţi după patru zile de spitalizare. Aproximativ 14% au fost tratați la terapie intensivă, trei la sută au avut nevoie de dializă intensă, iar 21% din procentul total al celor infectaţi au murit.

Este o boală foarte gravă, cu prognostic pesimist pentru cei care suferă infecţii severe„, spune Karina Davidson, unul dintre autorii studiului și vicepreședinte al Institutelor Feinstein pentru Cercetări Medicale, care face parte din sistemul de sănătate Northwell.