SITUAŢIE CRITICĂ în mai multe localităţi din ţară. Oamenii au rămas fără apă potabilă din cauza caniculei

Situaţie limită în mai multe localităţi din România din cauza caniculei. Este secetă, iar oamenii sunt disperaţi: nu mai au apă de băut. Ca să îi ajute să supravieţuiască, pompierii le duc apă cu cisternele, informează România TV. Sunt afectate mai multe localităţi din judeţele Gorj, Dolj şi din Botoşani.

24 iul. 2015, 08:47
SITUAŢIE CRITICĂ în mai multe localităţi din ţară. Oamenii au rămas fără apă potabilă din cauza caniculei

Sudul ţării este pârjolit la propriu de temperaturile care de mai bine de două săptămâni nu scad sub 35 de grade Celsius. În aceste condiţii, fântânile şi sursele de apă de la staţiile de alimentare din mai multe comune din judeţul Gorj au secat.

Citeşte şi CANICULĂ EXTREMĂ. Autorităţile au luat MĂSURI de URGENŢĂ: În weekend e posibil emiterea unui nou COD PORTOCALIU

Oamenii sunt disperaţi pentru că nu mai au apă nici măcar pentru animale şi au cerut ajutorul autorităţilor. Pompierii din Târgu-Jiu au fost primii care au intervenit la solicitarea sătenilor din Rasova. În plus, şi primăria comunei Băleşti, cea mai afectată din judeţul Gorj, a pus la dispoziţie o cisternă cu apă.

O situaţie similară este şi în alte zeci de localităţi din judeţele Gorj, Dolj, dar şi din Moldova.

Citeşte şi Furtună devastatoare în Arad. Apa a ajuns la aproape un metru, maşinile au rămas blocate în apa de un metru

Totodată, fenomenul de secetă pedologică în diferite grade de intensitate se va menține pe areale agricole extinse din estul, sud-estul, sudul și vestul țării, deficitele cele mai mari de apă în sol semnalându-se în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, sud-vestul Transilvaniei, reiese din prognoza agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 24-30 iulie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu şi unul galben de caniculă pentru următoarele două zile.

Citeşte şi Vreme de COŞMAR în următoarele trei zile: COD PORTOCALIU şi GALBEN de CANICULĂ