Situaţie critică în spitale din România. Cadrele medicale se declară neputincioase: Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară

România raportează mii de cazuri de coronavirus zilnice, ultimul bilanț a arătat peste 9.700 de persoane diagnosticate cu COVID în ultimele 24 de ore. Secțiile de Terapie Intensivă sunt arhipline, singurul mod prin care se mai eliberează un loc este atunci când o persoană moare. Cadrele medicale se declarată neputincioase și susțin că nu mai fac față.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 07:06
Situaţie critică în spitale din România. Cadrele medicale se declară neputincioase: Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară

Cadrele medicale au declarat în nenumărate rânduri faptul că se simt neputincioși în fața virusului. Mulți au făcut declarații cutremurătoare despre ultimele cuvinte ale pacienților, în timp ce alții se declara marcați de ceea ce văd și aud.

Citește și: Cum arată un model de declaraţie pe propria răspundere, cu care poţi ieşi sau intra în comunele carantinate din Timiş

În prezent, în spitalele din România sunt internați 12.000 de pacienți cu COVID, fiind cel mai mare număr de la începutul pandemiei.  În stare gravă şi critică sunt 1.014 bolnavi, fapt ce face să ne apropiem de capacitatea maximă de tratare în secţiile COVID. 

Declarațiile cadrelor medicale din România

„Se agață de echipamentul tău. Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară” , a povestit Nicu Gurzan, asistent ATI.

„Este groaznic ce se întâmplă. Suntem în prag de medicină de dezastru” , a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud a explicat faptul că în județ mai sunt doar 5 paturi libere și s-a ajuns în situațai în care nu mai este personal.

”La Bistrița, avem 105 paturi pline. La spitalul suport mai sunt 5 libere. Am ajuns în situația în care nu mai avem persoanl care să ne deservească” , a declarat acesta.

Acum vin pacienţi cu niste insuficienţe respiratorii la pragul de a fi intubaţi” , a declarat Cristea Alexandra, medic la Maria Nasta.

Cadrele medicale au făcut apel în stradă ca românii să respecte regulile de igienă și distanțare socială.

Noi suntem eroii pe care îi aclamați acum câteva luni, eroii în halate albe parcă aşa ne spuneaţi, luptătorii din tranșee, din linia I, care acum suntem abandonați în tranșee” , a declarat Nicu Gurzan, asistent ATI.