Situaţie disperată în prag de Sărbători. Vezi ce se întâmplă cu bolnavii internaţi într-un spital din România

Spitalul de Urgenţă Bârlad nu va avea medicamente şi materiale sanitare pentru pacienţii internaţi în perioada celor două săptămâni ale Sărbătorilor de Iarnă, a constatat Direcţia de Sănătate Publică Vaslui în urma unui control, excepţie făcând doar cei care vor avea nevoie de îngrijiri de urgenţă.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 19:20
Situaţie disperată în prag de Sărbători. Vezi ce se întâmplă cu bolnavii internaţi într-un spital din România

Pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Bârlad în intervalul 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014 vor trebui să-şi cumpere medicamentele şi materiale sanitare pentru a beneficia de îngrijiri medicale, după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au constatat că unitatea nu dispune de stocurile necesare pentru perioada respectivă.

Singurii exceptaţi de această situaţie vor fi pacienţii care vor ajunge la spital pentru îngrijiri medicale de urgenţă, respectiv cei care vor suferi intervenţii chirurgicale, femeile care vor naşte, cei internaţi în Secţia de Terapie Intensivă, bolnavii prinşi în programele naţionale de sănătate şi cei care vor ajunge la Compartimentul Primiri Urgenţe.

„Într-adevăr, la spitalul din Bârlad sunt probleme pe care conducerea unităţii spitaliceşti trebuie să le identifice şi, evident, să le rezolve. Pacienţii pentru care nu sunt medicamente şi materiale sanitare vor trebui să le cumpere din farmacii, ulterior, în baza bonurilor fiscale, urmând să-şi recupereze banii, situaţie permisă de legislaţia în vigoare”, a declarat, luni, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit Mediafax, controalele desfăşurate de inspectorii DSP Vaslui au fost desfăşurate în urma unei adrese transmise în teritoriu de Ministerul Sănătăţii, prin care autorităţile sanitare au avut ca sarcină să evalueze capacitatea spitalelor pentru asigurarea necesarului de medicamente şi materiale sanitare în perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

Spitalul din Bârlad este singurul din cele patru existente în judeţul Vaslui care a fost găsit cu probleme din acest punct de vedere de către inspectorii sanitari.

Citeşte şi: Criză de medicamente la Institutul Oncologic Bucureşti