Situaţie disperată la Spitalul Judeţean Ploieşti! Pacienţi COVID, ţinuţi pe holurile spitalelor FOTO

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Judeţean din Ploieşti nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 19:55

Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă. Scene asemănătoare au avut loc în Spania și în Italia când aceste țări atingeau vârful de infectări.Unii dintre pacienţi așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi două zile. Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor, potrivit Digi24.

„Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădea. Aici ar trebui să dorm cu capul, se cunoaște scândura, aici o altă scândură. Totul deplorabil! Faianța pică de pe pereți, aici este deja picată, aici ar trebui să dorm eu și în punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”, este mărturia unei paciente care a așteptat câteva ore pe scaun la UPU Ploiești pentru a primi rezultatul testului de coronavirus.

Citeşte şi: Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti! Aproape 80 de cazuri în rândul personalului

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtpomatgologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat Violeta Tănase, UPU Ploiești. 

Suspecții de COVID-19 ar trebui să stea izolați, lucru imposibil. Cadrele medicale cer ajutor. Violeta Tănase susţine că a apelat la ajutorul domnului colonel de la ISU.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după ce Italia a anunţat carantinarea românilor. „Avem de 10 ori mai multe cazuri raportat la populaţie decât Italia”

„Ne-a sprijinit instalarea unui cort din dotare. În curs de amenajare, dificil să punem pacienții în acel cort. În acest moment sunt temperaturi foarte mari, cortul nu are posibilitatea de climatizare. Suntem în lucru cu această variantă. O variantă mult mai corectă și mai omenească ar fi să se desemeneaze un alt spital COVID în județ”, spune aceasta. 

Cei confirmați pozitivi sunt preluați cu ambulanța și transferați în spitalele în care mai sunt locuri.