Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti! Aproape 80 de cazuri în rândul personalului

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieştu, unde aproape 80 de angajaţi, cadre medicale, au fost infectaţi cu COVID-19. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 12:56
Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti! Aproape 80 de cazuri în rândul personalului

Focarul a fost declarat în urma ultimelor şase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU identificate vineri. La Secția Neurologie au fost infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici fusese înregistrat un caz pozitiv la un medic, potrivit purtătorului de cuvânt SJU Ploieşti, Violeta Tănase.

Totalul a ajuns la aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus, scrie Agerpres. Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Citeşte şi: Două persoane infectate cu COVID-19, căutate de Poliţie după ce au făcut scandal la spital şi au refuzat internarea

Şi Secţia de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, a precizat Violeta Tănase.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii.