Situaţie gravă în Republica Moldova. 5.000 de elevi şi 300 de profesori sunt în autoizolare. Câti au fost confirmaţi cu COVID

În Republica Moldova, elevii din 10 şcoli şi 171 de clase învaţă la distanţă din cauza carantinei. Mai exact este vorba despre 4.958 de elevi şi 288 de profesori care se află în autoizolare, conform anticoruptie.md. De asemenea, doar jumătate din grădiniţe sunt deschise.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 15:55
Situaţie gravă în Republica Moldova. 5.000 de elevi şi 300 de profesori sunt în autoizolare. Câti au fost confirmaţi cu COVID

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, din Republica Moldova, Igor Șarov, a prezentat într-o conferință de presă date actualizate despre situația din sistemul de învățământ la două săptămâni de la începerea cursurilor.

Citeşte şi: Şeful Agenţiei Naţionale din Moldova şochează: „Coronavirusul a luat viaţa celor care şi-aşa erau o povară pentru cei din jur” UPDATE

Igor Şarov susţine că începerea şcolii nu a dus la o creştere majoră a numărului de infectări, acesta fiind egal în rândul populaţiei generale comparativ cu populaţia şcolară.

„În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a declarat ministrul.

De asemenea, acesta a menţionat că elevii din 821 de şcoli sunt prezenţi în sălile de clasă, 431 au ales sistemul hibrid, exclusiv online sau mixtă. Din totalul de 1.398 de grădinițe, în prezent activează doar 738, iar două instituții preșcolare sunt în carantină.

În total, 113 copii şi 113 cadre didactice se află în autoizolare, iar doi copii şi 47 de cadre didactice au fost diagnosticate cu coronavirus la redeschiderea grăidiniţelor.