Situaţie halucinantă la Ambulanţa Bucureşti: Opt pacienţi pozitivi transportaţi la spital, într-o singură maşină

Metodă halucinantă luată de Ambulanţa Capitalei, după ce tot mai mulţi bucureşteni se infectează cu coronavirus. Se pare că din cauza numărului mare de bolnavi, o maşină poate transporta la spital chiar şi opt pacienţi deodată.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 20:11
Situaţie halucinantă la Ambulanţa Bucureşti: Opt pacienţi pozitivi transportaţi la spital, într-o singură maşină

Managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, a subliniat că numărul cazurilor din zona Bucureşti-Ilfov a crescut alarmant în ultimele săptămâni.

”Sunt situații în care în mașinile pentru transportul mai multor pacienți sunt transportate mai multe persoane la același spital pentru a fi evaluate. Când vorbim de persoane care sunt transportate mai multe într-o ambulanță sau într-un microbuz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne referim la acele persoane asimptomatice, diagnosticate cu COVID-19, deci cu testele pozitive sau cu semne minore”, a declarat managerul instituţiei, la Antena 3.

Aproape 5.500 de persoane transportate la spital în ultimele 25 de zile

Alis Grasu a declarat că peste 5.400 de persoane au fost transportate în mai puţin de o lună cu ambulanţa la spital. Numărul creşte din ce în ce mai mult.

”În aproximativ 25 de zile au fost transportate în jur de 5.490 de persoane. Aici vorbim de tur-retur, adică ele sunt duse la spital pentru evaluare, lăsate acolo câteva ore, li se fac analize radiografii sau computer tomograf – pulmonar, și apoi sunt returnate la domiciliu în condiții de siguranță. Drumul până la spital în ambulanță sau în acele microbuze aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență este scurt ca și durată, pacienții poartă toți mască, nu stau cu fața unii la alții”, a precizat dr. Alis Grasu.