Situație hilară la Neamț. Proprietarul unui bar a tăiat curentul unui semafor care era alimentat cu energie de la local

Numai în România se putea ca un semafor să fie alimentat cu energie electrică de la un bar. Patronul s-a hotărât însă să tăie curentul pentru neplată.

12 oct. 2021, 23:13
Situație hilară la Neamț. Proprietarul unui bar a tăiat curentul unui semafor care era alimentat cu energie de la local

Situație hilară la Neamț. Incidentul a avut loc chiar în cea mai aglomerată şi periculoasă intersecţie, unde s-au produs zeci de accidente. Autorităţile nu au găsit o sursă independentă de energie electrică şi nu au plătit proprietarului pentru energia electrică consumată. Aşa că acesta a deconectat semafoarele.

Situație hilară la Neamț. Proprietarul unui bar a tăiat curentul unui semafor care era alimentat cu energie de la local

Intersecţia de la Girov

se află la câţiva kilometri de Piatra, pe drumul naţional spre Roman. Anul trecut, au fost instalate semafoare, dar nu s-a găsit încă o sursă de alimentare pentru acestea.

„Noi, primăria, suntem consideraţi vinovaţi că nu avem curent electric. Prima dată când am fost întrebaţi dacă putem să conectăm iluminatul public, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat nocturn, noi ce facem ziua? Apoi s-a găsit o soluţie. Alimentarea de la o persoană privată”, a declarat Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov.

”Noi nu putem să le dăm curent pentru că lucrarea nu figurează nicăieri. Noi nu avem la Primărie proiect aprobat pentru acest semafor. Avem acum o adresă primită, ultima, din data de 06.10.2021, înregistrată la noi cu numărul *****, referitor la adresa cu nr ***** din 28.09.2021 a noastră – adică a Primăriei către Direcția de Drumuri – și răspunsul dumnealor sună în felul următor: urmare a adresei înregistrate la DRDP Iași cu numărul ***** din 1 oct 2021 referitoare la solicitarea de analiză a timpilor de semaforizare din intersecția DN15 D cu DJ 156 A, vă aducem la cunoștință că la această dată DRDP Iași, SDN NEAMȚ – Piatra-Neamț caută o soluție de alimentare a semaforului în cauză deoarece funcționarea acestuia este pusă în pericol. Referitor la adaptarea timpilor de semaforizare aceștia vor fi analizați în perioada următoare iar dacă se impune o modificare aceasta va fi operată în cel mai scurt timp posibil.”, se mai arată într-un comunicat.

În cele din urmă, s-a recurs la o soluţie temporară, iar semaforul a fost repus în funcţiune ieri seară, în jurul orei 19.30, a informat ZiarPiatraNeamţ.

Citește și: Premieră în România! Noul sistem de etichetare al alimentelor ne ajută să alegem produsele sănătoase. Cum funcționează, de fapt,  „Semaforul alimentar”