Situaţie incredibilă în Guvern în privinţa închiderii teraselor după ora 23.00 şi a obligativităţii purtării măştilor în aer liber

Situație incredibilă în Guvern în privința închiderii teraselor după ora 23:00 și a obligativității purtării măștilor și în spaţii deschise. Aceste măsuri au fost adoptate marți, 28 iulie, în ședința de Guvern, dar astăzi trebuie READOPTATE.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 13:05
Situaţie incredibilă în Guvern în privinţa închiderii teraselor după ora 23.00 şi a obligativităţii purtării măştilor în aer liber

Necesitatea readoptării măsurilor restrictive a apărut ca urmare a faptului că marți autorităţile nu avuseseră toate avizele necesare!

Reamintim că marţi, 28 iulie, premierul Ludovic Orban a anunţat că s-a decis ca terasele să fie închise, după ora 23:00, în fiecare zi, până la ora 06:00, pentru că, din pricina faptului că nu respectă distanţarea fizică, multe dintre ele se transformă în ”cluburi mascate”.

Citeşte şi Noi restricţii de la 1 august: Măşti obligatorii şi în exterior, program limitat la terase. Explicaţia premierului Orban

Referitor la purtarea măştii în aer liber, premierul a anunţat că fiecare judeţpoate decide dacă introduce sau nu obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise.

Propunerea CNSU este de a impune obligativitatea purtării măştii şi în aer liber, în anumite spaţii, în anumite intervale orare, unde nu se poate asigura distanţa minimă de protecţie de 1,5 metri. Este vorba despre pieţe, care sunt aglomerate, unde se formează cozi, unde interacţiunea este foarte apropiată. Este vorba de faleze, am dat exemplul Galaţiului, acolo e o aglomeraţie în weekend în care nu poţi să păstrezi distanţa. Este vorba despre târguri, despre localităţi, unde se fac evenimente de ziua localităţii. De asemenea, pe peroanele gărilor, în staţii, unde se aşteaptă mijlocul de transport. Noi permitem adoptarea unor astfel de decizii la propunerea DSP. Ele se vor dispune loco, Comitetul Judeţean dispune obligativitatea portului măştii”, a declarat Ludovic Orban.