Situaţie incredibilă în România. Un centru de carantină şi izolare în aceeaşi clădire cu un centru de dializă

Un centru de carantină și izolare pentru românii care întorc din străinătate a fost înființat de către autoritățile din Dâmbovița în aceeași clădire în care 200 de pacienți cu insuficiență renală fac dializă, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 13:13
Situaţie incredibilă în România. Un centru de carantină şi izolare în aceeaşi clădire cu un centru de dializă

Persoanele care suferă de insuficiență renală, depedenți de dializă, dar și cei cu diabet, cancer, boli cardiovasculare sunt cele mai expuse la COVID-19, virusul care a ucis deja peste 40 de persoane în România.

Citește și: Alte două DECESE alte unor pacienţi cu coronavirus: bărbaţi de 57, respectiv 70 ani, ambii din Timiş. Numărul morţilor a ajuns la 46

„Zona în care este amplasată această clădire este în imediata apropiere a unor blocuri de locuințe. Din start a fost proastă ideea de a carantina aici români veniți din zone roșii Covid 19! Primăria Generală a Capitalei și DSP București au avizat acest plan nesăbuit. Cum să carantinezi cetățeni suspecți de COVID 19 într-o clădire cu 200 de bolnavi care sunt cei mai expuși infectării din cauza imunității slăbite și a comorbidităților? Nu vrem să se repete la centrul de dializă Diaverum Răcari tragedia care se consumă la centrul de dializă Diaverum- Sema Park unde avem deja 17 pacienți dependenți de dializă confirmați pozitiv, personal medical și șoferi infectați cu coronavirus”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul a purtat o conversație telefonică cu ministrul Sănătății, Nelu Tăturu, căruia i-a relatat problemele din centrele de dializă din România și l-a rugat să teste toți pacienții dependenți de dializă din țară.

”I-am expus printre altele și problemele uriașe ale centrelor de dializă din România. L-am rugat să desemneze un secretar de stat care să gestioneze urgent situația explozivă din centrele de dializă din România. L-am rugat pe domnul ministru al Sănătății să dispună urgent testarea tuturor pacienților dependenți de dializă din România, sunt aproximativ 18.000 de bolnavi și să dispună proceduri de urgență pentru protecția acestora. Transportul acestor pacienți la centrele de hemodializă se desfășoară în condiții improprii, în plină epidemie. Sunt înghesuiți în mașini câte 6-7 pacienți, nu au măști de protecție, dezinfectanți, nu se decontaminează mașinile după fiecare cursă. Am transmis o scrisoare către toate centrele de hemodializă din România pentru a evalua corect nevoile și problemele cu care se confruntă. Sunt uriașe.”

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1952 de persoane cu COVID-19 până la 30 martie

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 30 martie 2020. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 1952. Au fost raportate alte 192 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 44 de oameni au murit. În aceste condiţii, România se pregăteşte de scenariul 4 de intervenţie.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.