SITUAŢIE INCREDIBILĂ. Şcoală recent modernizată, elevii îngheaţă de frig VIDEO

250 de elevi din Suceava sunt nevoiţi să înveţe în săli de clasă unde temperatura nu depăşeşte 10 grade. Clădirea nu este racordată la vreo sursă de căldură, iar proiectul care le-ar fi dat copiilor şansa să înveţe în condiţii decente a fost oprit, pentru că Ministerul Dezvoltării nu a mai avut fonduri.

27 oct. 2016, 12:54
SITUAŢIE INCREDIBILĂ. Şcoală recent modernizată, elevii îngheaţă de frig VIDEO

Zi de zi, elevii sunt nevoiţi să se îmbrace şi cu două rânduri de haine pentru a putea să reziste la ore. Au clase moderne şi bănci noi, însă dârdâie de frig la temperaturi cu doar câteva grade mai mari ca afară, potrivit monitorultv.ro.

Mulţi părinţi refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală, de teamă că se vor îmbolnăvi.

Culmea, şcoala are două centrale termice cumpărate recent, calorifere noi, însă toate cu rol decorativ. Finanţarea de la minister pentru terminarea lucrărilor a fost sistată.

Mai grav este că sunt probleme şi la reţeaua electrică, aceasta cedează de câteva ori pe zi, aşa că profesorii nu pot folosi nici aeroterme sau calorifere electrice pentru a se încălzi.

Autorităţile locale au promis că vor aloca fonduri proprii pentru ca lucrările să se finalizeze în cel mai scurt timp.

Citeşte şi Condiţii mizerabile la început de an şcolar. Elevi de clasa I, într-o sală de circa 20 de metri pătraţi cu mucegai şi miros urât