Situaţie paradoxală în Israel. 30% din morţii de Covid s-au înregistrat în luna ianuarie, în lockdown strict şi plin avânt al vaccinării

În ultima lună, în ciuda celui de-al treilea lockdown impus în Israel, a fost înregistrat cel mai ridicat număr de decese asociate COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate joi.

28 ian. 2021, 14:03
Situaţie paradoxală în Israel. 30% din morţii de Covid s-au înregistrat în luna ianuarie, în lockdown strict şi plin avânt al vaccinării

Un procent de 30% din numărul total de israelieni care au decedat din cauza virusului au murit în această perioadă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii de la Ierusalim. Când Israelul a impus un al treilea lockdown naţional pe 27 decembrie, bilanţul total al deceselor era de 3.222. Joi, morţii de Covid ajunseseră la 4.612.

Israelul a înăsprit restricţiile pe 7 ianuarie. În plus faţă de baruri, restaurante şi centre comerciale care erau deja închise, şcolile şi grădiniţele au fost de asemenea închise, cu excepţia învăţământului special. Cu toate acestea, seminariile religioase din regiunile ultra-ortodoxe au ignorat aceste reguli.

Citeşte şi Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Potrivit experţilor, campania masivă de vaccinare din Israel necesită un timp mai mare decât se aşteapta pentru a-şi arăta efectele, probabil din cauza noii variante a virusului care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie.

De când Israelul a lansat cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, aproape 2,9 milioane de persoane au primit prima doză din vaccinul Pfizer-/BioNTech, echivalentul a circa 30% din populaţia sa de aproape 9,3 milioane.

Aproape 1,5 milioane de cetăţeni au primit deja şi cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte morţii de Covid, numărul acestora a fost de 96 în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi Turism pe bază de vaccin. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare, Israelul introduce deja „paşapoartele verzi”

O dezbatere aprinsă este aşteptată să aibă loc în cabinetul prim-ministrului Benjamin Netanyahu referitoare la extinderea lockdownului curent, care ar trebui să ia sfârşit pe 31 ianuarie.

Israelienii par că au obosit să respecte restricţiile impuse de pandemie şi, spre deosebire de primul şi de cel de-al doilea lockdown de anul trecut, multe magazine care vând produse neesenţiale sunt deschise. Traficul este de asemenea la nivelurile înregistrate înainte de lockdown.