Situaţie penibilă la Constanţa! Candidatul USR-PLUS a sărbătorit victoria degeaba. A pierdut alegerile

Situaţie penibilă pentru candidatul USR-PLUS la Primăria Constanţa, Stelian Ion. Acesta a sărbătorit victoria în alegeri alături de echipa sa, la aflarea exit-poll-urilor, deşi şondajul îl plasa la egalitate cu candidatul PNL. Ulterior, rezultatele de la Biroul Electoral Judeţean arătau victoria candidatului liberal.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 16:12
Situaţie penibilă la Constanţa! Candidatul USR-PLUS a sărbătorit victoria degeaba. A pierdut alegerile

„Constanţa va… petrece!” – aşa îşi începea discursul victorios Stelian Ion, candidat USR-PLUS, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor în bătălia pentru Primăria Constanţa. Acesta a petrecut cu toate că sondajele îl arătau la egalitate cu contracandidatul PNL, Vergil Chiţac – 29%.

Citeşte şi: Stelian Ion, atac la noul primar PNL: Negocierile se vor duce în jurul programului USR PLUS, n-au încotro

Imediat după miezul nopţii, numerătoarea paralelă a partidelor şi, apoi, rezultatele parţiale ale Biroului Electoral Judeţean, l-au arătat câştigător pe Vergil Chiţac. Luni a fost declarat câştigător Chiţac cu un avans de 4.000 de voturi faţă de Stelian Ion.

În momentul în care a piedut, candidatul USR-PLUS a organizat o conferinţă de presă în care i-a atenţionat pe liberali că fără sprijinul partidului său nu vor avea majoritatea în Consiliul Local şi nu îşi vor putea pune în aplicare proiectele. Acesta a transmis un mesaj liberalilor, despre care a spus că „nu sunt nici ei mulțumiți de rezultat” pentru că și-ar fi dorit o colaborare mai strânsă cu USR PLUS, spunându-le că sunt deschiși la colaborare dar că „nu au încredere în primar”.

Liberalul Vergil Chiţac este câştigătorul postului de primar al Constanţei, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile exprimate la alegerile locale de duminică.