Situaţie revoltătoare într-un liceu. Clasă de elevi olimpici, desfiinţată

Revoltă la un liceu din Mehedinţi după ce Inspectoratul Şcolar a luat decizia de a desfiinţa una dintre cele trei clase de a IX a. Mai exact, cea mai bună clasă a liceului, cea cu profilul matematică informatică unde învaţă elevii olimpici.

31 ian. 2018, 09:30
Situaţie revoltătoare într-un liceu. Clasă de elevi olimpici, desfiinţată

Profesorii de la liceul din Vânju Mare ripostează în urma deciziei Inspectoratului Şcolar de a desfiinţa de la anul una dintre cele trei clase de a IX-a a liceului, cea de matematică-informatică. Acolo învaţă acum cei mai buni elevi, iar liceul riscă să rămână fără clasa de elită.

„În ultimii cinci ani şcolari, promovabilitatea la bacalaureat a clasei a XII-a matematică- informatică a fost peste 90 %. Sunt copii care au mers la Politehnica Timişoara şi Craiova. Nu înţeleg de ce vor să ne desfiinţeze. Cum vor mai învăţa copii matematică la nivel superior?”, spune o profesoară.

Profesorii susţin că dacă decizia se va concretiza, elevii vor fi nevoiţi să meargă la liceu în Drobeta Turnu Severin.

„Avem elevi înscrişi în clasa a IX-a, avem rezultate foarte bune la olimpiade faza judeţeană şi naţională. În plus, nu se ţine cont de situaţia materială pe care o au elevii în această zonă saracă. Ei vor fi condamnaţi la abandon şcolar”, spune un alt profesor.

Potrivit România TV, dascălii au depus un memoriu la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar reprezentanţii instituţiei au precizat că s-a ţinut cont de scăderea numărului de copii.

Decizia finală se va lua într-o şedinţă viitoare a Inspectoratului.