Situaţie sinistră la Periam! Stau cu mortul de COVID în casă pentru că testul „încă nu este gata”

O familie din Periam, judeţul Timiş, este nevoită să stea cu o femeie decedată în casă. Bătrâna care a murit era suspectă de coronavirus, însă rezultatul testului nu este încă gata. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 08:17
Situaţie sinistră la Periam! Stau cu mortul de COVID în casă pentru că testul „încă nu este gata”

În casa în care se află femeia decedată este și nepoata acesteia în vârstă de doar 10 ani. Familia așteaptă un semn din partea autorităților în ceea ce privește decesul bătrânei. Băiatul bătrânei este internat de vineri, confirmat cu coronavirus, la Spitalul Victor Babeș.

„Din păcate trebuie respectate anumite proceduri. Astăzi în jurul orei 11 se va primi certificatul constatator de la medicul de familie și doar din acel moment se va putea demara procesiunea de înmormântare”, spune Corneliu Dumitraș, primarul din Periam.

Citeşte şi: Noul coronavirus ar putea fi depistat de câini. Sute de persoane infectate, mirosite într-o singură oră

„Ieri, în jurul orei 10, femeia a decedat. Dar astăzi se va primit atât ceritificatul constatator, dar și testele decedatei și ale celor trei membri pentru coronavirus, care sunt izolația acum în casă”, spune primarul din Periam.

Citeşte şi: Încă patru decese din cauza COVID-19. Bilanţul morţilor a ajuns la 482

„În momentul în care se obine ceritificatul constatator, firma care înhumează trupul, va prelua persoana decedată și o va transporta la groapă, înmormântarea fiind una mai specială” spune primarul din Periam.

„Din momentul în care fiul decedatei a fost testat pozitiv pentru coronavirus toți membrii familiei s-au autoizolat. În localitate am mai avut vreo două cazuri, iar persoanele se află încă în spital”, spune Corneliu Dumitraș, primarul din Periam.


loading...