Situație șocantă pe străzile din Baia Mare! Un piton regal uriaș a fost găsit între blocuri

Apariția neașteptată de pe străzile din municipiul Baia Mare i-a panicat pe locuitori. Pe una din străzile orașului, un piton de aproape un metru lungime a fost văzut abandonat lângă o bordură.

31 mart. 2023, 21:25
Situație șocantă pe străzile din Baia Mare! Un piton regal uriaș a fost găsit între blocuri

Locuitorii din Baia Mare au avut parte de un șoc de zile mari! Pe una din străzile orașului, un piton de aproape un metru lungime a fost văzut abandonat lângă o bordură. Șarpele a băgat spaima în trecătorii, care nu au avut curajul să se apropie de reptila dintre blocuri. Așadar, martorii au sunat de urgență la direcția sanitar veterinară pentru a se ocupa de caz.

Citește și: Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj. Imagini terifiante VIDEO

Apariția neașteptată de pe străzile din municipiul Baia Mare i-a panicat pe locuitori, așa că fostul prefect, care locuiește în zonă a sunat la Protecția animalelor, iar un specialist a venit la fața locului și l-a ridicat. Pitonul a fost descoperit în apropierea unor tomberoane. Șarpele era un piton regal și există posibilitatea ca acesta să fi murit de frig.

Pitonul regal a fost trimis la muzeul Antipa, iar în momentul de față se caută propietarul. Deocamdată nu sunt cunoscute detalii suplimentare despre acest subiect sau despre cum a ajuns pitonul acolo.

O situație similară a fost înregistrată și anul trecut în județul Bihor, când lângă o platformă de gunoi a fost găsit un piton.

De ce își cumpără lumea piton regal pe post de animal de companie

Pitonul regal este o specie neveninoasa de pitoni, raspandita in Africa. Este considerat cel mai bun sarpe pentru incepatori. Denumirea de “piton bila” vine de la faptul forma pe care o ia in momentul in care este speriat sau se se simte amenintat, acesta incolacindu-se sub forma unei bile compacte, cu capul in interior. El creste aproximativ 30 de centimetri pe an, timp de trei an, iar dimensiunea maxima la care poate ajunge variaza intre 0.9 – 1.5 metri.

Daca este daca ingrijit adecvat, Pitonul regal poate trai pana la 50 de ani, insa in majoritatea cazurilor acestia traiesc intre intre 20 si 30 de ani. Un sarpe tanar are nevoie de un acvariu de 40-70 de litri, iar un sarpe adult necesita un acvariu de 110 litri. Acvariul trebuie sa aiba un substrat din coarta de copac maruntita, hartie de ziar sau gazon artificial, sa fie amenajat cu cateva ramuri robuste si o ascunzatoare si neaparat sa fie acoperit intrucat acesta este expert in evadari. De asemenea, are nevoie de un vas cu apa plata proaspata din care sa bea si in care sa se scufunde

Citește și: Dani Mocanu schimbă „anturajul”: a dat leul şi şarpele Boa pe un bichon… roz