SkinVision, aplicaţia de mobil care poate detecta aluniţele periculoase

SkinVision este o aplicaţie pentru smartphone care monitorizează starea de sănătate a pielii şi mai ales a aluniţelor. Aluniţele se pot transforma în melanom, o formă de cancer care afectează populaţia lumii din ce în ce mai mult.

05 feb. 2013, 09:17
SkinVision, aplicaţia de mobil care poate detecta aluniţele periculoase

Aplicaţia SkinVision oferă o clasificare a riscului aluniţelor, le permite utilizatorilor să urmărească evoluţia unei aluniţe pe parcursul timpului, îi avertizează dacă par a fi probleme şi îi încurajează să meargă la dermatolog.

SkinVision oferă mai multe instrumente care ne ajută să înţelegem mai bine pielea, precum să îi şi monitorizăm starea de sănătate.

În 2012, peste 75.000 de oamenii au fost diagnosticaţi cu melanom doar în SUA, iar 9.000 de persoane au murit din cauza acestei boli. În SUA, un om moare din cauza melanomului în fiecare oră. Din păcate, melanomul a început să apară din ce în ce mai des şi la oamenii sub 30 de ani, cazurile la tinerele femei crescând cu 50% din 1980. Melanomul este cea mai întâlnită formă de cancer la tinerii adulţi de 25-29 de ani şi se află pe locul doi la adolescenţi şi la tinerii de 15-29 de ani.

SkinVision nu pune un diagnostic, ci doar oferă instrumentele care să crească gradul de conştientizare al oamenilor, pentru ca aceştia să meargă la dermatolog din timp.

Algoritmul aplicaţiei a fost dezvoltat de o echipă de dermatologi, matematicieni şi experţi în analiza imaginii. Utilizatorii trebuie să facă o fotografie cu camera telefonului, pe care să o uploadeze în aplicaţie. SkinVision a fost downloadat de peste 50.000 de oamni şi are o bază de date cu peste 100.000 de aluniţe. Peste 5.000 de imagini au fost analizate de dermatologi şi peste 500 din ei au fost examinaţi şi la cabinetele medicale. Acurateţea aplicaţiei este de peste 70%, ceea ce înseamnă că rezultatele algoritmului sunt confirmate în 70% din cazuri de dermatologi, la cabinet.

Tehnologia de bază constă în recunoaşterea unui model al pielii folosind o analiză care calculează dimensiunea leziunii pielii, adică a aluniţei, şi a ţesutului de piele din jurul său. Astfel, algoritmul poate detecta tendinţe de creştere anormală sau un comportament periculos.

SkinVision are doi dermatologi în echipă şi lucrează cu alţi doi dermatologi de renume din clinicile din SUA şi Europa.

Aplicaţia poate fi găsită în App Store şi Google Play şi are o perioadă gratis de încercare, dacă vă înscrieţi într-un plan pentru 12 luni, în valoare de 4,99 de dolari, sau pentru 3 luni – 2,99 de dolari. Aplicaţia funcţionează pe telefoanele iPhone, fiind disponibilă şi pentru iPhone 4 şi iPhone 4s. Versiunea Android este disponibilă pentru toate modelele Samsung Galaxy, HTC One X şi HTC Desire.