Slăbeşte cu super dieta iernii

Când temperaturile scad vertiginos, instinctiv tinzi să alegi alimente calorice pentru a-ți asigura temperatura corporală. Excesul de calorii asociat cu sedentarismul poate să te facă să te îngrași. Iarna e o perioadă în care hainele largi și piețele mai puțin bogate în legume și fructe predispun la acumularea de kilograme cu care te vei lupta mai târziu, spre finalul primăverii. Ia măsuri de acum și caută să-ți pui la punct un plan de dietă pentru menținerea siluetei.

RomaniaTV.net
07 dec. 2016, 11:59
Slăbeşte cu super dieta iernii

Mâncând preparate calde și reconfortante, ai avea un aport de 1.200 de calorii pe zi, ceea ce ți-ar permite să slăbești un kilogram pe săptămână.

Micul dejun pe bază de lactate

La prima masă a zilei, nu uita să incluzi lapte, iaurt sau brânză, pe care le poți mânca alături de fructe proaspete sau deshidratate, cereale integale (ovăz, mei, hrișcă), pâine integrală prăjită.

Gustările, ajustate în funcție de efortul depus

Dacă faci sport sau ai o activitate intensă la serviciu ia gustări cu mai multe calorii, un sadviș mic și un suc natural de fructe. În schimb, dacă ești sedentară, îți sunt de ajuns un iaurt mic sau un fruct. Înlocuiește zahărul cu mierea, care îți protejează și sistemul respirator, iar pentru a-ți întări imunitatea, optează pentru citrice în locul altor fructe.

Citeşte şi  Slăbeşte fără restricţii alimentare majore

Un prânz sățios dar fără grăsimi

La mijlocul zilei, te încălzesc și te mențin în formă o supă de legume și orez, orez cu mazăre, o supă cremă, o friptură cu carne de pui cu garnitură de legume, o ruladă cu carne de curcan cu salată de legume.

Masa de seară, redusă cantitativ

În general, cheia unei diete de iarnă care nu te îngrașă este să ai porții mai mici de mâncare, dar cu atât mai mult e bine ca la cină să nu mănânci prea mult. Poți alege carne albă cu ciuperci și spanac, pește făcut la aburi, la cuptor sau la grătar cu sfeclă, salată de legume. Folosește ceapă sau usturoi pentru a condimenta mâncarea.

Descoperă ceaiul care combate senzaţia de balonare şi taie pofta de mâncare