Slăbeşte fără restricţii alimentare majore

Dieta de slăbit n-ar trebui să însemne înfometare sau renunțarea la absolut toate alimentele care-ți plac. Respectând câteva reguli simple scapi de kilograme bune, cu puțin efort.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 11:27
Slăbeşte fără restricţii alimentare majore

Micșorează porțiile

Prin simpla reducere a cantității de alimente și prin alegerea celor naturale vei slăbi mai ușor, vei avea mai multă energie și te vei simți mai bine în pielea ta. Oricât de comod ți-ar părea să-ți faci cumpărăturile în marile magazine, mergi mai des în piețele care abundă de legume, fructe, verdețuri. Prepară mai des salate cu acestea sau sucuri. În locul cerealelor rafinate, alege-le pe cele integrale, iar în locul dulciurilor, optează pentru fructele uscate, cum sunt prunele, și pentru nuci, consumate cu măsură.

Gătește mai mult

Pe lângă o siluetă mai frumoasă, vei economisi mai mult dacă mănânci ceea ce gătești. Chiar și deserturile preparate de tine la final de săptămână, dacă nu poți renunța complet la ele, sunt mai sănătoase, pentru că sunt lipsite de aditivi. De asemenea, ciocolata făcută în casă și aceea neagră, cu unt de cacao, praf de cacao și zahăr, sunt alegeri bune în cazul în care ți-e greu să scapi de pofta de dulciuri.

Citeşte şi  Cu dieta fulger de 3 zile îţi subţiezi silueta pentru Sărbători

Extrapont

Încearcă să-ți faci în casă pâinea, măcar o dată pe săptămână sau pe lună!

Fă-ți singur un program de slăbit

Pentru a nu risca să mănânci nesănătos, pregătește-ți de la sfârșitul săptămânii meniurile pentru următoarele 7 zile, cu tot cu gustări și încearcă să respecți programul stabilit. Îți vei putea face cumpărăturile din timp, în weekend, pentru a găti și a evita să ajungi la un aport caloric zilnic crescut. De asemenea, ai ocazia să pregătești din vreme lapte vegetal din ovăz sau migdale, surse bune de calciu, cu puține calorii.

Știai că…

Pentru laptele de ovăz ai nevoie de o cană de fulgi de ovăz? Lași ovăzul în apă cât să-l acopere, un sfert de oră, apoi adaugi alte 3 căni cu apă și treci totul prin blender.

Renunță la băuturi carbogazoase

Și ceea ce bei te poate îngrășa dacă îți plac băuturile carbogazoase sau sucurile gata făcute. Apa, ceaiurile din plante (negru, roșu, verde) neîndulcite, sucurile naturale de morcovi, sfeclă sau citrice, băute în cantități mici, între mese și imediat după trecerea prin storcător sunt opțiuni sigure pentru siluetă.

Află cum să slăbești fără să te înfometezi