Slovacia a autorizat folosirea medicamentului Ivermectin în tratarea bolnavilor de Covid. Măsura rămâne în vigoare cel puţin şase luni

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova.

28 ian. 2021, 12:43
Slovacia a autorizat folosirea medicamentului Ivermectin în tratarea bolnavilor de Covid. Măsura rămâne în vigoare cel puţin şase luni

Ivermectin va putea fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripţie în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt. Ministerul Sănătăţii de la Bratislava a emis pe site-ul său, la adresa www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin, un comunicat de presă prin care anunţă că a aprobat utilizarea Ivermectin în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de şase luni.

Medicii din Slovacia au primit un nou medicament în lupta împotriva COVID-19, ministrul sănătăţii Marek Krajci aprobând medicamentul neînregistrat Ivermectin„, se arată în comunicat.

Citeşte şi Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID: E un pas și duce la salvare de vieți!

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale, adaugă comunicatul, menţionând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni. Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală, mai precizează comunicatul, citat de The Slovak Spectator.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre Ivermectină: „Agenţia Europeană a Medicamentului a contactat FDA şi ar putea intra în procedură accelerată de autorizare”

Potrivit acestuia, Ivermectin este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmaţia este susţinută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre şi ţări ale lumii.

În Slovacia, medicamentul va fi administrat în cadrul tratamentului aplicat pacienţilor cu COVID-19. El este înregistrat deja în câteva ţări, printre care Franţa, SUA, Suedia şi Norvegia, se mai spune în comunicat.