Gabriel Cotabiţă, în continuare în stare CRITICĂ. Ce s-a întâmplat duminică în spital

Gabriel Cotabiţă este în comă de 10 zile, iar familia speră la ajutor divin. La capela Spitalului de Urgenţă Floreasca s-a ţinut, duminică, o slujbă pentru bolnavii internaţi acolo, dar şi pentru artistul pentru care zilele trec fără vreo schmbare în bine.

17 mai 2015, 08:22
Gabriel Cotabiţă, în continuare în stare CRITICĂ. Ce s-a întâmplat duminică în spital

Gabriel Cotabiţă rămâne în stare critică şi familia şi apropiaţii se tem că doar o minune îl mai poate ajuta să-şi revină, după 10 zile de comă.

Duminică, la capela Spitalului Floreasca, s-a ţinuto nouă slujbă pentru Gabriel Cotabiţă, dar şi pentru ceilalţi bolnavi internaţi în spital, potrivit România TV.

Şi zilele trecute, preotul Spitalului de Urgenţă Floreasca a ţinut mai multe slujbe de rugăciune pentru artist, în capela spitalului, la care au asistat şi membrii familiei artistului, precum şi prietenii şi apropiaţii lui.

Citeşte şi GABRIEL COTABIŢĂ, clipe de cumpănă. Apropiaţii se roagă pentru o MINUNE

Gabriel Cotabiţă este internat de mai bine de o săptămână în secţia de Terapie Intensivă, după ce pe 8 mai a suferit un stop cardio-respirator într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Starea lui este gravă, dar stabilă.

Rudele şi prietenii se roagă pentru el neîncetat, în speranţa că Dumnezeu va face o minune şi Cotabiţă îşi va reveni din comă. El se află în continuare în secţia de Terapie Intensivă. Foarte mulţi artişti au lansat pe reţele socializare un apel la cei care îl îndrăgesc pe artist sa facă rugăciuni colective pentru el. Este prevăzută o slujbă chiar la patul artistului şi s-a propus şi o Împărtăşanie, chiar dacă artistul nu este conştient.

Verdict sumbru pentru Gabriel Cotabiţă: Sunt şanse minime ca funcţiile cerebrale să îi revină

Au trecut zece zile de cand Gabriel Cotabita este tinut in viata numai de aparate. Pentru ca medicii nu ii dau artistului mari sanse de supravietuire, cele trei fiice au dorit ca un preot sa il impartaseasca pe tatal lor, care s-au putea stinge oricand. Sâmbătă, familia artistului participă la o slujbă ţinută special pentru Cotabiţă.

Medicii care îl îngrijesc pe Gabriel Cotabiţă sunt mai mult decât rezervaţi, unii specialişti chiar au spus că şansele de supravieţuire ale artistului sunt minime. Fiicele şi mama artistului participă la slujbele ţinute special pentru el la capela Spitalului Floreasca.

Vezi şi: Fiica lui Gabriel Cotabiţă rupe tăcerea: „Mesajul acesta vine ca urmare a speculaţiilor din ultimele zile”

Vinerea trecuta, Gabriel Cotabita a suferit un stop cardio-respirator in timp ce se afla la sala de forta, iar echipajul SMURD ajuns in patru minute la fata locului, l-a resuscitat pe artist timp de patru minute. Mai apoi, el a fost dus la spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost stabilizat. In urma unor investigatii amanuntite, doctorii au dat familiei o veste teribila.

„Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;

Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;

Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila”, se arată într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca.

Ultimul RMN facut de Cotabita a fost analizat si de catre cel mai cunoscut neurochirug, Vlad Ciurea, cel care nu crede prea mult in sansele de supravietuire ale artistului.

VEZI ŞI Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva

Puse in fata unui diagnostic crunt, cele trei fete ale lui Gabriel Cotabita nu si-au pierdut speranta.

Vineri după-amiaza, fiica artistul a postat un mesaj pe pagina de Facebook pentru fanii tatălui său.

„Mesajul acesta vine ca urmare a speculațiilor din ultimele zile și se adresează exclusiv fanilor, prietenilor și persoanelor dragi tatei care se îngrijorează.

Medicii care se ocupă în aceste momente delicate de tatăl nostru împreună cu noi toate reprezentăm o echipă. O echipă care este alături de el trup si suflet și care se ocupă constant de ameliorarea stării în care se află.

Vă asigurăm că beneficiați de transparență în comunicarea evoluției stării de sănătate a tatălui nostru. Însă vă reamintim că atunci când va fi cazul de noi declarații oficiale, ele vor fi făcute de către singurele persoane abilitate: reprezentanții Spitalului Floreasca, cu acordul nostru.

Mulțumim celor care au înțeles și respectă în continuare dorința noastră de a gestiona situația curentă cu discreție, răbdare și în mod special cu o viziune pozitivă asupra prezentului și viitorului omului și artistului Gabriel Cotabiță”, a scris Aela Cotabiţă pe pagina de Facebook.

Familia și prietenii apropiați ai lui Gabriel Cotabiță au aflat, luni după-amiază, de la medici că artistul nu mai are activitate cerebrală, iar funcțiile lui vitale sunt menținute artificial, a dezvăluit, pentru „ring„, Adrian Enache.

„Noi ne rugăm pentru Gabi, doar că, din păcate, nu mai avem de ce… Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Cotabiță în trupa VH2 – n.r.), iar medicii au spus că lui Gabi nu-i mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum”, a mărturisit, cu tristețe, Adrian Enache.

Mihai Pocorschi a confirmat informația că Gabriel Cotabiță nu are deloc „activitate cerebrală”, precizând că respectă dorința familiei de a nu oferi informații despre starea artistului.

„Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu. De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se întâmplă. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit”, a declarat, pentru „ring”, Mihai Pocorschi.

Prof. dr. Constantin Popa, director onorific al Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, a explicat la România TV ce înseamnă moarte ceebrală şi comă indusă medicamentos.

„Moartea cerebrală înseamnă moartea individului. Sunt nişte criterii pentru a stabili moartea cerebrală. Cred că se exagerează când se vorbeşte de moarte cerebrală din moment ce noi nu ştim care sunt situaţiile obiective de la faţa locului. Coma indusă medicamentos este o stare care poate sa nu insemneze moarte cerebrala ci protecţie neuronală care permite cu un consum energetic mic să restabilească anumite funcţii. Este o variantă prin care se încearcă de a mai proteja anumite celule.

Din comă indusă îşi poate reveni. Dacă vorbim însă de lipsa activităţii cerebrale nu avem ce să discutăm de coma indusa. Coma indusă se face când mai există activitate cerebrală. Când nu mai există, şi avem semne clare clinice şi de laborator că este moarte cerebrală, nu mai este nevoie de comă indusă că nu mai avem la ce s-o folosim. Coma indusă se face când mai sunt speranţe”, a declarat prof. dr. Constantin Popa.

 


loading...