Slujba de Paște se va desfăşura NORMAL, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare

Veşti bune pentru credincioşii din România. Potrivit unos surse politice românii să participe anul acesta la Slujba de Înviere

25 mart. 2021, 13:42
Slujba de Paște se va desfăşura NORMAL, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare

Slujba de Paște se va desfăşura NORMAL. UPDATE: ”Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc). Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, a transmis Patriarhia, după întâlnirea care a avut loc la Guvern pe această temă.

Slujba de Înviere până la ora 2 noaptea. În urma întâlnirii de azi dintre premierul Florin Cîțu și reprezentanții cultelor s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere până la ora 02.00, astfel încât credincioșii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție, potrvit Antena 3.

Slujba de Paște se va desfăşura NORMAL. Decizia comună luată de premierul Cîţu şi bisericile din România!

Raed Arafat a vorbit

, miercuri, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.

„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu. In urmatoarele doua zile vom avea concluziile. Cu siguranta ca premierul va anunta concluziile. Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 6.651 de cazuri noi COVID în 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt în prezent 1.348 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr raportat de la începutul acestui an, dar și cel mai mare număr de cazuri COVID din Capitală.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 919.794 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Citeşte şi: Florin Cîțu și Raed Arafat se întâlnesc cu reprezentanții cultelor religioase. Decizii pentru Paște