Slujbele nu vor putea fi ţinute în bisericii după relaxarea restricţiilor. „Credinţa o avem în suflet, poate că răbdarea e la limită”

Ministrul Sănătăţii a declarat că slujbele religioase nu vor putea fi ţinute în interiorul bisericilor cel puţin "într-o primă fază", după relaxarea restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Nelu Tătaru ia în calcul posibilitatea ca slujbele să fie ţinute în aer liber.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 19:19
Slujbele nu vor putea fi ţinute în bisericii după relaxarea restricţiilor. „Credinţa o avem în suflet, poate că răbdarea e la limită”

Ministrul Sănătăţii a explicat că autorităţile nu pot decide reluarea slujbelor din biserici în această fază a epidemiei de coronavirus.

„Discuţiile sunt. Slujbele nu vor fi în interior într-o primă fază. Ţinem cont şi de vârsta persoanelor care merg în general la biserică, spaţiile închise. Credinţa o avem în suflet, poate că răbdarea e la limită”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că „ieşitul într-o curte a bisericii, o slujbă făcută în aer liber poate fi o alternativă, dar trebuie decis momentul”.

Avertismentul lui Nelu Tătaru: „Nu am început să coborâm”

„Suntem pe acel platou. Nu am început să coborâm. Am văzut 226 de cazuri noi. A fost sâmbătă şi duminică când testările sunt realmente mai puţine făcute şi atunci avem un număr de 226 mai mic decât cu o zi inainte – 231.

Menţinem aceeaşi prudenţă. Când începem să scădem numărul de cazuri măcar o săptămâmă să vedem un număr mai mic de cazuri, scăderea cazurilor din Terapie Intensivă, scăderea numărului de decese, atunci putem spune că am plecat pe panta descendentă şi atunci putem să ne gândim că începe o perioadă de relaxare pe care trebuie să o controlăm.

Dacă în această perioadă de relaxare, avem o recrudescenţă a cazurilor noi, dar şi transmiterea liberă în comunitate, atunci ne gândim să impunem nişte restricţii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ordonanţa militară 11, emisă de Guvern. Măsurile de carantină din Ţăndărei au fost ridicate