Şmecherii şoselelor. Au blocat trei autobuze şi au dat cu pumnii şi picioarele

Trei autobuze din Constanţa au fost avariate, după ce mai mulţi tineri le-au tăiat calea cu o maşină de teren. Aceştia au lovit vehiculele, însă nu s-au atins de şoferii lor.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 11:25
Şmecherii şoselelor. Au blocat trei autobuze şi au dat cu pumnii şi picioarele

Conducătorul autobuzului spune că şoferul bolidului se enervase rău pentru că nu reuşise să-l depăşească. Aşa că, împreună cu doi prieteni cu care era în maşină, s-a dezlănţuit.

„Pagubele sunt estimate la peste 100 milioane de lei (…) au dat cu picioarele şi cu pumnii”, a precizat directorul RATC, Dumitru Coiciu. Acesta a declarat că s-au înmulţit actele de vandalism în trafic. „S-a mai întâmplat, sunt destul de frecvente incidentele astea între participanţii la trafic şi şoferii de autobuze. Tipii respectivi sunt cunoscuţi ca băieţi cu probleme, ca clienţi ai poliţiei”, a mai spus Coiciu.

Şoferul autobuzului a spus că a fost ameninţat şi îi este teamă să mai iasă pe traseu. „M-au ameninţat că mă omoară. Erau foarte recalcitranţi… acum îmi este frică să mai merg pe traseu că mă aştept la orice, la atitudinea pe care au avut-o”, a declarat Florin Musteţea, şoferul autobuzului.

„A coborât de la volan şi i-a dat un pumn şoferului în geamul de la cabină, a început să tragă de bara de protecţie, a rupt ştergătoarele, i-a rupt oglinda”, a spus Marin Cornel, şeful Corpului de Control al RATC.

Dar nu s-a mulţumit cu atât şi a încercat să-şi verse nervii şi pe un al doilea şofer RATC.

„M-am speriat. În momentul ăla, nici nu mai ştii ce să faci am tras frâna de mână şi mă uitam la el cum trage de toate”, a spus Gheorghe Bucuroaia, un alt şofer RATC.

Tânărul şofer agresor, în vârstă de 27 de ani, şi-a luat prietenii şi şi-a continuat drumul. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa spun că pagubele se ridică la 2.000 de lei. Anchetatorii au ridicat probe de la faţa locului şi îi caută pe cei trei agresori.