Snowden dezvăluie existenţa unui antivirus al serviciilor secrete SUA ce atacă automat piraţii informatici

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), Edward Snowden, a declarat, într-un interviu publicat miercuri de revista Wired, că această instituţie dispune de un program antivirus ce poate contracara atacurile piraţilor informatici în mod automat, fără nicio intervenţie umană, consemnează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 aug. 2014, 19:22
Snowden dezvăluie existenţa unui antivirus al serviciilor secrete SUA ce atacă automat piraţii informatici

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), Edward Snowden, a declarat, într-un interviu publicat miercuri de revista Wired, că această instituţie dispune de un program antivirus ce poate contracara atacurile piraţilor informatici în mod automat, fără nicio intervenţie umană.

Snowden caracterizează acest antivirus, denumit MonsterMind, drept o armă redutabilă, însă atenţionează că acest tip de răspuns automat nu este întotdeauna cea mai adecvată modalitate de protecţie, întrucât piraţii informatici bine pregătiţi îşi pot tranzita atacurile prin adrese internet de faţadă.

De exemplu, putem avea un atac lansat din China printr-o adresă de tranzit din Rusia, iar în aceste condiţii antivirusul american va lovi adresa din Rusia.