Soarele, duşmanul părului! Iată cum să-l protejezi

Pe lângă razele soarelui, și clorul din piscine și apa sărată a mării pot usca, decolora, încreți sau îngrășa șuvițele de păr. Chiar și aerul condiționat poate face rău podoabei capilare. Urmează micul nostru ghid de îngrijire, pentru a avea un păr neted și mătăsos.

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 13:09
Soarele, duşmanul părului! Iată cum să-l protejezi

Hidratare, hidratare, hidratare

Expunerea la soare, apa sărată și transpirația abundentă afectează textura firelor de păr, uscându-le, situație care le predispune la rupere. Pentru a evita asta, poartă pe perioada verii o pălărie cu boruri largi. Astfel, aperi părul de razele nocive ale soarelui și previi uscare și decolorarea lor. În plus, aplică pe păr un produs care hidratează și apără părul de razele ultraviolete (UV).

Folosește balsam după fiecare spălare

Vara, părul este frecvent expus substanțelor chimice din bazine, sării din mare. Înainte de a face o baie în piscină sau în mare, udă complet părul și folosește temeinic un balsam de păr. Astfel, părul va absorbi balsamul în locul clorului sau a sării din mare.

Citeşte şi  Şi-a pus usturoi şi ulei de ricin pe păr! Când s-a uitat în oglindă a rămas uimită! Efectele apar imediat după ce o aplici

Cum faci ca părul să nu se încrețească

Ai părul drept, dar pe toată perioada verii se încrețește? Poți să ai chiar și-n zilele cu soare arzător părul neted și moale dacă folosești regulat ulei de păr. Cel de argan sau de camelie este de mare ajutor.

Pentru ca părul să nu se mai îngrașe

Transpirația abundentă duce la îngrășarea părului. Când e cald, și scalpul transpiră. Sebumul se transferă pe tot părul, ceea ce poate face ca părul să se îngrașe. Pentru a remedia asta, folosește un șampon uscat.

Ai vârfurile despicate? Iată ce să faci!

Dacă nu ți-ai protejat părul de soare, începe din vreme un tratament pentru a revitaliza șuvițele. Pe lângă un șampon și balsam hidratante, aplică diverse măști pentru păr. Bogate în potasiu, vitamine, antioxidanți și uleiuri naturale, masca pe bază de banane reface structura firului de păr. Zdrobește 2 banane bine coapte, adaugă o lingură de miere, una de ulei de nucă de cocos și una de măsline. Omogenizează bine ingredientele, apoi întinde masca pe păr și las-o să acționeze cel puțin 5 minute. Șamponează părul și clătește cu apă din abundență.

Nu te spăla pe cap zilnic! Iată de ce!