Marcel Ciolacu: Alegerile parlamentare nu se vor putea organiza. Vom ajunge la peste 3.000 de cazuri zilnice de COVID

Alegerile parlamentare nu vor putea fi organizate fiindcă valul pandemiei de COVID-19 este în creştere şi există riscul să ajungem la peste 3.000 de cazuri, a declarat Marcel Ciolacu. Preşedintele social-democraţilor a mai spus că PNL va face tot ce e posibil ca să facă posibilă organizarea alegerilor din decembrie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 17:00
Marcel Ciolacu: Alegerile parlamentare nu se vor putea organiza. Vom ajunge la peste 3.000 de cazuri zilnice de COVID

”Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia.

După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi.

Este clar că nu pot fi organizate alegeri, dar ei vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Dacă CCR-ul va da că este constituțional și n-au de ales că tocmai au zis că Parlamentul decide. Ei, totuși, vor ataca la CCR, iar președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei.”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

Marcel Ciolacu: E posibil să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare

Liderul Camerei Deputaţilor a afirmat că e posibil să depună un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare.

El a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede „oportună amânarea alegerilor parlamentare”.

„Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect. (…) Pe mine mă intereseaza dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre scandalul de la Sectorul 1. Am depus plângere penală. Orice om de bun simţ ar lua decizia de renumărare a voturilor”