Şoc în Biserica Ortodoxă. Patriarhul Georgiei, la un pas de a fi OTRĂVIT de un înalt prelat

Scandal uriaş la vârful Bisericii Ortodoxe din Georgia! Capul bisericii, patriarhul Ilia al II-lea, a fost la un pas de a fi otrăvit chiar de unul dintre înalţii prelaţi ai bisericii sale. Preotul, care a fost prins cu cianură asupra lui, a fost arestat.

RomaniaTV.net
15 feb. 2017, 13:25
Şoc în Biserica Ortodoxă. Patriarhul Georgiei, la un pas de a fi OTRĂVIT de un înalt prelat

Credincioşii din Georgia sunt în stare de şoc. Procurorii au declarat că diaconul Giorgi Mamaladze a fost arestat pe aeroportul din Tblisi, în timp ce voia să se urce într-un avion spre Germania. Acesta avea în bagaj fiole de cianură. Se pare că prelatul plănuia să îl ucidă pe șeful Bisericii Ortodoxe georgiene, patriarhul Ilia al II-lea, pe care urma să îl viziteze la spital. În vârstă de 84 de ani, capul bisericii ortodoxe din Georgia se află internat într-o clinică din Berlin, după ce a suferit o intervenție de îndepărtare a vezicii biliare.

„Am evitat un dezastru uriaş. Vorbim de o crimă împotriva ţării, un atac perfid la adresa bisericii, care a fost dejucat”, a declarat premierul Georgiei. Ca să se asigure că patriarhul va fi în siguranţă, şeful guvernului a trimis un grup de agenţi, condus de către şeful securităţii guvernamentale, pentru paza patriarhului, pe durata spitalizării în Germania.

Patriarhul Ilia al Georgiei este unul dintre cei mai influenţi oameni din ţară. Lui îi revine meritul de a fi crescut rata natalităţii cu 25 de procente între 2005 şi 2010. Asta, după ce patriarhul a promis că va fi naş pentru toţi copiii născuţi în familii ortodoxe din Georgia, cu cel puţin doi copii. Aşa se face că, după ce au început să boteze în masă bebeluşii georgienilor, în 2008, capul bisericii ortodoxe a devenit naş pentru… 11 mii de copii.